MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2018 09:52

Tudorel Toader: „Niciun candidat înscris, până în prezent, la a doua selecţie pentru şefia DNA”

Distribuie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, 20 august, că - până în prezent - niciun procuror nu s-a înscris la a doua selecţie pentru funcţia de procuror-şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

„M-am interesat la Direcţia de Resurse Umane. În clipa asta când vorbim, nu este niciun candidat înscris. (…) Sunt convins că vor fi (candidaţi – n.r.)”, a spus Toader, citat de Agerpres.

Ministerul Justiţiei (MJ) a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, după ce – pe 27 iulie – ministrul Justiției a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Astfel, potrivit MJ, aceasta se desfăşoară în perioada 6 august – 6 septembrie, iar candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 24 august inclusiv.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă, inițial, au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Laura Codruța Kovesi începe luni, 20 august, munca la Parchetul General. Șeful său va fi Procurorul General al României, Augustin Lazăr, cel care a oprit-o în București, deși fusese detașată la Sibiu, iar printre colegi se află și Doru Ţuluş, procurorul pe care chiar ea l-a dat afară de la DNA.

Noul procuror-șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție este acum Anca Jurma. Află ce relație avea cu Kovesi și apoi vezi ce avere are Anca Jurma. Ea provine dintr-o familie de magistrați.


Citește și: VIDEO/ Doi români au studiat în Anglia, dar s-au întors în țară cu aplicaţia de plătit facturi la electricitate, gaze, telefonie cu un singur cont


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, marți, 13 noiembrie 2018
Loading...
Comentarii