Kim Jong-un i-a scris lui Trump pentru a-i propune o nouă întâlnire

Kim Jong-un i-a trimis o scrisoare președintelui american, Donald Trump și i-a propus să se întâlnească din nou, a anunțat, luni, Casa Albă.

Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane, a declarat că scrisoarea este „caldă” şi „pozitivă”, iar Statele Unite sunt deschise faţă de organizarea unui nou summit. Dialogul pentru realizarea acestuia este în curs, a precizat ea.

Trump a anunţat săptămâna trecută că aşteaptă o scrisoare de la Kim, în timp ce negocierile pentru încheierea programului nord-coreean de înarmare nucleară sunt în impas.

Preşedintele Statelor Unite şi conducătorul de la Phenian au convenit asupra principiului denuclearizării peninsulei coreene cu ocazia primei lor întâlniri, care a avut loc pe 12 iunie în Singapore. Ulterior, au avut loc mai multe runde de dialog, dar în august Trump a anulat o vizită a secretarului de stat Mike Pompeo în Coreea de Nord.

Donald Trump, s-a întâlnit marți, 12 iunie, cu dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un la Singapore. Cei doi lideri au purtat o discuție privată, care a durat circa 40 de minute, iar apoi o a doua, în prezența echipelor de consilieri. La finalul discuțiilor, Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document. Președintele american a vorbit despre relații foarte bune cu liderul de la Phenian și a spus că denuclearizarea Coreei de Nord „va începe curând”.


Citește și: Toamna e doar o prelungire a verii! Unde poți să mai faci plajă în octombrie?


Mai multe articole