De Valentina Postelnicu,

„Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru, în definitiv, este constituţionala decizie a prim-ministrului sau în cazul demisiei – a fiecăruia în parte, dar nu pot să semnez nişte acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale şi de aceea voi face câteva clarificări la începutul săptămânii viitoare în legătură cu această remaniere. Prima mea impresie este că se vrea reluarea atacului pesedist asupra Justiţiei”, a afirmat el.

Întrebat dacă consideră că o restructurare guvernamentală ar fi oportună, preşedintele Iohannis a răspuns: „Deocamdată vorbim despre o remaniere guvernamentală care mi-a fost propusă de prim-ministru”.

Şeful statului a mai spus că nici nu a discutat şi nici nu intenţionează să aibă o discuţie cu ministrul Justiţiei. „Nici nu am discutat, nici nu intenționez să discut”, a spus el.

Preşedintele a mai spus întrebat dacă intenţionează să participe la mai multe ședințe de guvern, pentru a preîntâmpina adoptarea unor ordonanțe de urgență pe Justiţie.

„Nu se vorbește acum despre așa ceva”, a răspuns Klaus Iohannis.

Întâlnirea dintre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, și premierul Viorica Dăncilă, care a avut loc la Palatul Victoria, s-a încheiat. În urma discuției de aproape o oră, Tudorel Toader a declarat că prim-ministrul i-a cerut să ia în calcul varianta demisiei.

Citeşte şi: OPINIE | Tolo: „Prin înlocuirea lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea, PSD trece de la scrimă la un duel cu aruncătorul de flăcări”