Mergi direct la conținut »
Legi impotriva abuzurilor asupra elevilor, după cazul "Simfonia lalelelor". Pirtea_Marilen-Gabriel
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Un deputat cere legi împotriva abuzurilor asupra elevilor, după „Simfonia lalelelor”: „Să scape de blestemul comunismului”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Duminică, 22 aprilie 2018, 19:53

Un deputat cere legi împotriva abuzurilor asupra elevilor, după "Simfonia lalelelor" de la Pitești, care s-a desfășurat vineri, 22 aprilie, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului de Interne, Carmen Dan, alături de personalități din județul Argeș. Acum, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație, Cercetare, Tineret și Sport a PNL (Partidul Național Liberal), cere noi prevederi legislative împotriva abuzurilor asupra elevilor.

Ad placeholder

Liberalul acuză „spectacolul grotesc care anunță renașterea comunismului”, de la „Simfonia lalelelor”. O fetiţă din Piteşti s-a dat peste cap în faţa premierului Dăncilă (VIDEO), dar profesoara sa de gimnastică se revoltă împotriva criticilor primite ulterior, printr-un mesaj pe Facebook.

O fetiţă din Piteşti s-a dat peste cap în faţa premierului Viorica Dăncilă. Fetița și profesoara sa, în momentul în care micuța încerca să facă o tumbă

FOTO – Recorder.ro

De altfel, atunci, mai mulți copii de grădiniţă au defilat în faţa premierului Viorica Dăncilă, la Piteşti (VIDEO).

„Consider că este necesar un control mult mai strict al modului în care școlile și profesorii ajung să ne implice copiii în acțiuni care se pot dovedi extrem de dubioase, precum cea de la Pitești. Voi cere sprijinul tuturor parlamentarilor PNL în identificarea celor mai potrivite modificări legislative, astfel încât măcar copiii noștri să scape de blestemul comunismului, care, culmea, da semne de viață ori de câte ori PSD (Partidul Social Democrat – n.r.) acaparează puterea”, susține deputatul PNL, într-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta consideră că „Simfonia lalelelor” din Pitești a fost o „paradă prin care profesorii au ajuns să se pună la dispoziția politicienilor, obligându-și elevii să joace un spectacol ce seamănă foarte mult cu manifestările dedicate, pe vremuri, dictatorilor ceausești” și „o nouă manifestare prin care se anunță renașterea comunismului”.

„Trendul este deja vizibil. Naționalizarea fondurilor de pensii, editură unică, pervertirea menirii dascălilor, toate sunt tresăriri ale răposatului comunism, care trage să reînvie, sub grija conducerii mărețului partid PSDragnea. Astăzi, când avem drepturi cetățenești garantate și control al politicului, prin mecanisme civice și instituții imparțiale, astfel de spectacole, în care elevii ajung să stea în cap, la propriu și la figurat, în fața politicienilor pesediști, trebuie taxate. Cel mai important rol îl au părinții copiilor care au fost purtați pe bulevardele Piteștiului spre ‘gloria’ doamnelor politiciene venite de la București și a domnilor politicieni locali de la PSD. Ei sunt primii care ar trebui să se revolte față de practicile Inspectoratului Școlar și ale conducerilor școlilor în care învață copiii aduși la ‘defilările’ simfonice ale lalelelor de la Pitești”, precizează liberalul.

Marilen Pirtea, care este și rector al Universității de Vest din Timișoara, arată cu degetul către părinți și profesori, acuzând „corupția simbolică” din școlile românești.

„Probabil că mulți dintre părinții acestor copii au tăcut din teamă, atunci când copiii lor au fost obligați să se dea în spectacol înaintea politicienilor pesediști, nu au avut curajul și nu s-au exprimat public împotriva folosirii copiilor în scopuri politice. Poate că e de înțeles, nu vor să-și expună copiii unor repercusiuni nedorite, dar tăcerea profesorilor, cei care își expun profesia unei degradări morale și civice, acceptând să tacă în față abuzului politic, este cea mai gravă formă de corupție simbolică pe care PSD o impune în școală românească”, mai spune deputatul PNL.

Și Mihai Șora s-a arătat indignat de Simfonia lalelor. Află ce spune filosoful despre defilarea copiilor de grădiniță în fața premierului Dăncilă de la Pitești…

FOTO main – cdep.ro

Ad placeholder


CITEȘTE ȘI… Analiză BBC: Ce înseamnă, de fapt, suspendarea testelor nucleare de Coreea de Nord. Ce urmărește Kim Jong-un 

Ad placeholder
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close