Lia Olguța Vasilescu, despre angajații din privat: „Dacă le-au scăzut salariile, înseamnă că angajatorul a vrut să îşi crească profitul, deci i-a furat!”

Lia Olguța Vasilescu, despre angajații din privat

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a declara,  miercuri, la Parlament, că angajatorii din mediul privat care au scăzut salariile de fapt au vrut să îşi crească profitul, deci ”l-au furat” pe angajat, pentru că în urma transferului contribuţiilor angajatorul are, cu salariile, aceeaşi cheltuială ca şi anul trecut și aceste salarii nu ar trebui să scadă.

„Noi nu avem astfel de informaţii de scăderi salariale din mediul privat. În orice caz, repet ca să se înţeleagă, că poate nu s-a înţeles, transferul contribuţiilor nu ar trebui să afecteze netul angajaţilor din privat, pentru că este vorba de aceeaşi cheltuială a angajatorului pe care a avut-o şi anul trecut. Dacă le-au scăzut salariile înseamnă că angajatorul a vrut să îşi crească profitul şi atât, deci l-a furat pe angajat, ca să o spun mai pe româneşte. Nu este vina Codului fiscal”, a spus Vasilescu, la Palatul Parlamentului, întrebată dacă există o soluţie pentru angajaţii din mediul privat cărora le-au scăzut salariile.

Ea a precizat că nu există nicio variantă ca din cauza transferului contribuţiilor să scadă vreun salariu în mediul bugetar.

Două milioane de români din mediul privat vor avea salariile scăzute după transferul contribuțiilor, a anunțat, marți, fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu.

„Două milioane de angajați din mediul privat vor avea salariile scăzute după ultimele măsuri fiscale. Nimeni nu a câștigat din aceste lucruri, nici măcar o persoană. În momentul de față, este o incertitudine generalizată în România. IMM-urile au găsit o soluție pentru a nu face transferul contribuțiilor către angajat, îi vor premia pentru a păstra o cât mai bună parte din bani”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Medii și Mici din România.

Citește și: ANALIZĂ. Nu doar muncă, ci și distracție. Angajații vor să se joace mai mult la serviciu

Mai multe articole