De Andreea Radu,

Metoda lui Rimasauskas de a face bani de pe urma Facebook și Google a fost ingenioasă. Lituanianul și complicii lui au trimis către cele două companii emailuri prin care spuneau că sunt de la grupul taiwanez Quanta Computer, cel mai mare asamblator de calculatoare din lume, acesta realizând laptopuri pentru Apple, Dell, Hewlett-Packard, Lenovo, Fujitsu și altele, potrivit boingboing.net.

Grupul infracțional a ”furat” identitatea Quanta și a trimis emailuri către Google și Facebook pentru a le livra lor banii, aceștia având firme cu nume similare celor folosite de gigantul taiwanez. Astfel, Rimasauskas a primit 23 de milioane de dolari de la Google și 99 de milioane de Facebook.

După ce a fost prins, bărbatul a fost de acord să restituie 50 de milioane de dolari, dar nu este clar ce s-a întâmplat cu restul de bani. Rimasauskas își va afla sentința pe 29 iulie. El riscă până la 30 de ani de închisoare pentru faptele sale.

Foto EPA


VIDEO/ Scandal pe „taxa specială” de gunoi de la Sectorul 2. Cetățeni la ghișeu: „O bătaie de joc!” / Director din primărie: „Natura umană e rezistentă la schimbare!”