De Viorel Tudorache,

Locuitorii micuțului oraș Târgu Bujor, din județul Galați, și-au pierdut răbdarea. Nu mai cred în proiectele autorităților locale împotriva poluării apelor.

Rețeaua de canalizare a apelor uzate trece pe lângă pârâul Chineja. La 100-150 de metri de râu este un cămin spart intenționat, cu picamărul, și toată apa reziduală a orașului se deversează în Chineja. Este un miros îngrozitor

Locuitor Târgu Bujor:

Cetățeanul a reclamat problema și la Garda de Mediu – Comisariatul Județean Galați. Fără rezultat.

”Am făcut o sesizare telefonică anul trecut și nu s-a luat în considerare nimic. Am sunat, iar doamna care a răspuns mi-a zis că trebuie să mă duc cu buletinul la ei, să fac sesizare scrisă, să aduc o filmare. I-am spus că văd mereu prin Târgu Bujor mașini ale Gărzii de Mediu, dar comisarii intră în primărie și pleacă. Nu fac nimic altceva”, a spus un localnic.

„E grav, toate mizeriile se varsă în Chineja, Chineja se varsă în Prut, Prutul se varsă în Dunăre și, bănuiesc că ajunge la chiuveta celor din Tulcea. Nu facem nimic pentru generația de mâine”, a precizat intrigat gălățeanul.

Conform localnicului din Tg. Bujor, apa uzată era deversată în râul Chineja printr-o țeavă conectată la rețeaua de canalizare

„Cenzură ieșită din comun”

Bărbatul a explicat și de ce nu vrea să-și dezvăluie identitatea. Explicația este halucinantă: ”N-am nicio problemă cu nimeni, dar primarul din Târgu Bujor, Gidei Laurențiu Viorel, este răzbunător. Își pune cumnatul, polițist la circulație, să-i urmărească pe cei care îl supără și să-i sancționeze. Merge efectiv cu mașina în spatele lor toată ziua, până fac o greșeală, și îi sancționează. Nu scapă nimeni nepedepsit. Așa se răzbună primarul. Aici e o cenzură ieșită din comun”.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Primarul: ”Chestiune cu tentă electorală”

Primar - Gîdei Laurențiu Viorel
Primar – Gîdei Laurențiu Viorel

Primarul PSD Gîdei Laurențiu Viorel, 43 de ani, a reacționat: ”Chestiunea ridicată de persoana în cauză are clar o tentă electorală. Pentru orice faptă de abuz, săvârșită de orice polițist, sunt instituții abilitate care pot ancheta astfel de eventuale cazuri. Aș îndruma acea persoană, să se adreseze conducătorilor Poliției Române sau organelor de anchetă. Putem spune orice despre oricine, dar va trebui să și probăm, pentru că acuzațiile, chiar dacă sunt false, ele sunt de o gravitate deosebită.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

În 7 ani de când cu onoare ocup această funcție, este prima sesizare cu această tentă, care amestecă familia mea în chestiuni care nu sunt și nu pot fi adevarăte. În 7 ani, nu am făcut rău nimănui, nu există răzbunare în activitatea profesională sau privată a Primarului sau a persoanei mele.

Laurențiu Viorel Gîdei, primar Târgu Bujor:

Reparație cu pământ         

La nici 24 ore de la sesizarea ziarului, SC Apă Canal SA Galați a răspuns, dar a și luat primele măsuri.

”Joi, pe la ora 12.00, au astupat cu  pâmânt în jurul canalizării”, a povestit cetățeanul din Târgu Bujor.

Așa arată canalul reparat după sesizarea făcută de Libertatea

Directorul general al SC Apă Canal SA Galați, ing. Gelu Stan, a precizat: ”S-a verificat situația la fața locului de către echipele noastre, nefiind constatate probleme în ceea ce privește funcționarea colectorului, nu existau deversări de ape uzate în zona semnalată”.

Lucrările sunt executate de firma gălățeană TANCRAD, condusă de familia Stăncic, abonată la contractele cu statul.

Primarul orașului Tg. Bujor a comentat la două capete acuzațiile de deversare a apelor uzate în pârul Chineja:

”Nu prea pot crede aceste afirmații, întrucât canalizarea și stația de epurare a apelor uzate sunt construite și date în folosință de curând, fiind modernizate și extinse cu fonduri europene. Există posibilitatea să poată apărea astfel de situații în cazul unor lucrări în execuție sau la unele avarii. Voi dispune verificări și discuții cu angajații de la Apa Canal”.

Citeşte şi:

Colonia Bosnia, Petroșani. În cea mai săracă zonă din Valea Jiului, oamenii cer un singur lucru de la conducători: „Să ne dea și nouă pubele!”

Jaful de la RADET. Risipă de 15,6 milioane de lei pe materiale ținute în depozite, unele nefolosite niciodată! Există lucrări neterminate nici după 9 ani

Sociologul Daniel Sandu, despre surprizele ce pot apărea în turul II: „Nu este un candidat entuziasmant, ce aduce oameni la vot“

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile