Mergi direct la conținut »
Ce pățesc localurile din Moscova care vând kebab și nu respectă normele de igienă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ce pățesc localurile din Moscova care vând kebab și nu respectă normele de igienă

Ce pățesc localurile din Moscova care vând kebab și nu respectă normele de igienă

Anul acesta, în luna mai, înaintea Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, autorităţile sanitare au efectuat inspecţii în 50 de localuri specializate în comercializarea kebabului din Moscova şi regiunile limitrofe, fiind descoperite numerose încălcări ale normelor de igienă.

Luna trecută, autorităţile au inspectat peste 250 de localuri kebab şi, din nou, în fiecare dintre acestea au fost identificate încălcări ale normelor de igienă, a indicat la acea vreme serviciul rus pentru protecţia consumatorilor, Rospotrebnadzor. Peste 110 dintre localuri au fost închise temporar până la rezolvarea problemelor constatate.

De aceea, acum, autorităţile ruse intenţionează acum să introducă pe o ”listă neagră” online localurile specializate în comercializarea kebabului, care nu respectă condiţiile igienico-sanitare. Lista neagră va fi publicată pe site-ul oraşului Moscova, Safemsk.ru.

”Au fost identificate încălcări ale legii în fiecare dintre acestea. Niciun local care vindea kebab nu a fost normal. Peste tot erau E coli, stafilococ…”, a declarat coordonatorul ‘listei negre’, Anton Akishin, despre cele 50 de localuri verificate în luna mai, ale cărui declarații sunt citate de Agerpres.

Anul trecut, în luna martie, o britanică de 15 ani a murit după ce a mâncat un kebab, de la un fast-food care funcționa de mai bine de zece ani.

Poliția a închis localul în aceeași zi în care fata a murit și a început o investigație împreună cu autoritățile care se ocupă de standardele de comerț și de siguranța produselor alimentar.


Citește și… VIDEO/ Dan Negru își ține copiii departe de showbiz. „Nu i-am dus niciodată la vreo emisiune TV”


 

Close
Închide
  Close