„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie local a prognozat, în continuare ninsori, furtuni şi rafale puternice de vânt pentru data de 09 ianuarie 2019. Zonele afectate de vremea nefavorabilă sunt: Epir, vestul Peloponezului, insulele Ionice, Tracia, vestul Greciei Centrale. Având în vedere prognoza de intensificare a vântului, cetăţenii români care au planificate deplasări cu feribotul sunt îndrumaţi să contacteze în prealabil firmele de transport naval”, transmite MAE într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Autoritățile elene au închis mai multe școli și instituții în nordul țării, iar în regiunea Atenei se înregistrează temperaturi scăzute și ninsori.

Un front de aer rece, numit Tilemachos, afectează Grecia începând de luni noapte. Cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată în oraşul Florina din nordul Greciei, unde au fost -23 de grade.

Totodată, MAE a mai lansat o avertizare de călătorie și în Austria, unde se înregistrează un cod roșu de ninsori și cod galben de vânt în perioada 8 – 11 ianuarie.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească sau să tranziteze Austria cu privire la emiterea de către autorităţile locale a unui cod roşu de ninsori şi cod galben de vânt, pentru perioada 8 – 11 ianuarie 2019. În perioada menţionată, vor fi ninsori masive cu depunere a unui strat consistent de zăpadă (inclusiv cu pericol crescut de avalanşe), în special în landurile Tirol, Niederösterreich, Salzburg, Vorarlberg, Oberösterreich şi Steiermark. De asemenea, pot exista blocaje în circulaţia rutieră şi drumuri închise în respectivele landuri”, transmite ministerul.


CITEȘTE ȘI: Cum a reușit o femeie să doneze din greșeală bijuteriile în valoare de 50.000 de dolari! „Am simțit că îmi vine rău”


 

Urmărește-ne pe Google News