08 Ian. 2017 10:57

10 moduri prin care poti sa-ti controlezi gelozia

Distribuie

Nu ne place sa-ti dam vesti proaste, dar gelozia nu este un accesoriu pe care sa-l poti purta cu nonsalanta. Gelozia este o trasatura intalnita in toate domeniile vietii noastre, dar o doza prea mare poate fi toxica. Iata 10 moduri prin care poti scapa de ea, astfel incat sa fii multumita cu ceea ce esti si cu ceea ce ai.

Evalueaza-te corect!

Uita-te in oglinda si renunta sa te mai critici! Persoanele geloase sunt, de obicei, prea ocupate sa-i invidieze pe altii ca sa-si dea seama ca se descurca si ele destul de bine! O data ce vei invata sa-ti identifici aspectele pozitive ale propriei vieti, vei incepe sa te concentrezi pe propriile calitati si pe potentarea acestora!

Judeca-ti propria gelozie!

Esti invidioasa pe o prietena care are un job de vis si un trup de zeita? Ei bine, te intelegem! Ai un atac de gelozie atunci cand prietenul tau converseaza politicos cu o chelnerita? Asta nu prea mai e de inteles! Gelozia nesanatoasa iti poate afecta serios relatiile si iti poate sabota echilibrul interior.

Nimeni nu este perfect!

Iarba este intotdeauna mai verde de cealalta parte a gardului, nu-i asa? E foarte probabil ca toti cei pe care ii invidiezi sa se confrunte cu propriile probleme si vulnerabilitati. Daca tot iti consumi atata energie monitorizand reusitele celorlalti, poate ar fi timpul sa incepi sa le monitorizezi si esecurile. De indata ce vei accepta ca nimeni nu e perfect, invidia ta va deveni mai putin obsesiva si consumatoare de timp.

Renunta la social media!

Conform unui studiu realizat in Germania, o treime dintre utilizatorii de social media spun ca, de fapt, este o experienta negativa, intrucat resimt gelozie fata de prietenii lor. De fapt, studiul a scos la iveala ca Facebook-ul este un teren fertil pentru dezvoltarea invidiei, ceea ce ii poate face pe utilizatori sa se angajeze intr-o spirala a geloziei. Asa ca renunta la social media timp de cateva saptamani si vei avea parte de o detoxifiere psihologica!

Citeste materialul pe Elle.ro

Comentarii
← Inchide