MENIU CAUTĂ
12 Ian. 2018 09:23

10 superalimente pe care trebuie să le ai mereu la îndemână în bucătăria ta

Distribuie

Pentru mulți, există iluzia că superalimentele recomandate de cei mai mulți medici nutriționiști sunt scumpe și greu de găsit. Ceea ce este complet greșit. Modul în care mâncăm și ingredientele pe care le alegem în fiecare zi ne influențează radical și sănătatea, motiv pentru care este important să identificăm atât alimentele mai puțin sănătoase pentru organismul nostru, cât și pe cele care pot avea beneficii extraordinare. Și, astfel, ajungem la capitolul superalimentelor care nu trebuie să ne lipsească din meniul nostru zilnic.

 

10 superalimente pe care trebuie să le ai mereu la îndemână în bucătăria ta:

 

  1. Migdalele

Bogate în vitamina E, acestea ajută la o îmbunătățire a aspectului pielii, au un conținut mare de fibre, proteine, acizi grași și antioxidanți și pot fi folosite excelent pe post de gustări între mese. Poți găsi în astfel de locuri migdale crude, netratate, care te vor ajuta să faci un pas înainte pentru un stil de viață mai sănătos.

 

  1. Fructele goji

Sunt bogate în antioxidanți, fibre, în vitamina A și B, ceea ce le fac extrem de utile în prevenirea problemelor cardiovasculare. Reprezintă o soluție excelentă pentru persoanele care sunt la cură de slăbire.

 

  1. Afinele

Datorită acidului elagaic, un antioxidant puternic, afinele sunt recunoscute ca un superaliment bun în prevenirea cancerului. Mai mult, acestea pot îmbunătăți funcțiile creierului și previn apariția Alzheimerului.

 

  1. Broccoli

Acesta reglează tensiunea arterială, asigură o funcționare bună a sistemului nervos, este excelent pentru întărirea sistemului imunitar, pentru inimă și este un carbohidrat recomandat pentru persoanele care sunt la dietă.

 

  1. Ovăzul

Este plin de vitamine, fibre, proteine și minerale și nu conține gluten. Bogați în antioxidanți, fulgii de ovăz reglează zahărul din sânge și pot fi foarte ușor incluși în gustări atunci când vrei să dai jos câteva kilograme.

 

  1. Somonul

Somonul vine cu acizi grași, vitamine și proteine, este excelent pentru inimă, reduce inflamațiile din corp, te ajută să slăbești, protejează vederea și este excelent pentru tenul tău.

 

  1. Ceaiul verde sau negru

Ceaiul verde îți va da vitalitate, va combate somnolența și poate preveni apariția cariilor, datorită fluorinei. Ceaiul negru, în schimb, conține mai multă cofeină și protejează împotriva apariției bolilor cardiovasculare.

 

  1. Carnea de curcan

Reprezintă o sursă importantă de proteine, este săracă în grăsimi și extrem de bogată în vitamine, dar și în minerale. Carnea de curcan este recunoscută pentru reducerea colesterolului din organism.

 

  1. Spanacul

În categoria superalimentelor intra, cu siguranță, și spanacul. Acesta protejează creierul, previne ulcerul gastric, reglează tensiunea arterială, ajută la întărirea oaselor și îmbunătățește activitatea metabolismului tău.

 

  1. Nucile

Nu trebuie să lipsească în niciun moment din bucătăria ta. Acestea conțin acizi grași omega 3, fibre, minerale, vitamine și arginină, un amino-acid care ajută la îmbunătățirea vaselor de sânge.

 

Pentru un stil de viață sănătos, este foarte importantă selecția alimentelor din bucătăria ta. Documentează-te de fiecare dată în privința lucrurilor pe care le mănânci și caută mereu alternative mai sănătoase, dar și mai gustoase în același timp. Nimeni nu a spus niciodată că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie gustoasă.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Photographee.eu

 

Loading...
Comentarii