11 Feb. 2018 15:00

18 tipuri de sărut și ce semnifică fiecare. Ce e “sărutul vampir”

Distribuie

18 tipuri de sărut și ce semnifică fiecare. Sigur habar n-aveai că există… nu doar 18, ci peste 100 de tipuri de sărut! A fost scrisă chiar și o carte despre asta, semnată de Sheril Kirshenbaum, care se numește Știința sărutului' și în care autoarea susține că felul în care sărutăm spune multe despre noi și despre relațiile pe care le avem cu cei care fac obiectul afecțiunii astfel exprimate.

Iată cele mai des întâlnite tipuri de sărut:

 1. Franțuzesc. E cel mai pasional și cel mai popular în rândul cuplurilor, mai ales al celor aflate la începutul relației, în care partenerii nu se mai satură unul de celălalt.
 2. Pe fugă. Este, de obicei, sărutul practicat de parteneri când sunt în public.
 3. Pe obraz. În multe țări, ține loc de salut între prieteni, adică înlocuiește strângerea de mână.
 4. În vânt. E specific cuplurilor foarte tinere, care nu locuiesc împreună și cărora le e greu să se despartă; acestea prelungesc contactul vizual după fiecare întâlnire trimițându-și bezele'. Poate fi și începutul unui flirt.
 5. Încătușat. Îl întâlnim la partenerii care sunt presați de timp, trebui să plece/să ajungă undeva, dar nu vor să se desprindă din sărut, pentru că sunt foarte atrași unul de celălalt și vor să se mai bucure un pic de momentul de pasiune…
 6. Pe pleoape. I se mai spune sărutul îngerului'. De obicei, este dat partenerului în timp ce acesta doarme. E un moment de tandrețe maximă.
 7. Pe nas. De fapt, e pe vârful nasului și de multe ori include o mică mușcătură. E un sărut de alint, practicat, de obicei, în cuplurile tinere, și o modalitate amuzantă de a-i atrage atenția partenerului. Dacă ai apus ceva ce i-a rănit sentimentele, poate fi și un mod de a-ți cere scuze…
 8. Pe frunte. E un sărut matern prin excelență. Arată cât de mult ții la persoana respectivă.
 9. Pe ureche. E un sărut care binedispune și de multe ori stârnește râsul, pentru că urechea e foarte sensibilă și mulți… se gâdilă. E apanajul cuplurilor, între simpli amici sau cunoștințe nu e deloc potrivit.

18 tipuri de sărut și ce semnifică fiecare: sărutul vampir', cel care lasă semne

 1. Pe lobul urechii. Este un sărut foarte intim, deoarece lobul urechii, în cazul majorității, e o zonă erogenă. Poate fi parte a preludiului.
 2. Al mâinii. Denotă respectul și admirația bărbatului pentru femeia întâlnită. Este un gest de curtoazie care nu se mai practică în zilele noastre decât foarte rar și mai ales de bărbații în vârstă.
 3. Pe gât. Ca în cazul sărutului pe lobul urechii, este un gest foarte intim și poate fi parte a preludiului. Gâtul este o zonă extrem de sensibilă.
 4. Vampir. E sărutul care lasă semne. Cel care sărută își apasă foarte tare buzele pe gâtul sau brațul partenerului și dă impresia că ar vrea să-i sugă sângele…. Rezultatul: o mică vânătaie ce pare a spune e luat, caută-ți pe altcineva'. E întâlnit în cuplurile foarte tinere.
 5. Pe o singură buză. Cel care sărută prinde doar buza de sus sau buza de jos a partenerului. E un sprut specific celor care se iubesc cu adevărat, sunt fericiți împreună și își fac planuri de viitor.
 6. Al eschimoșilor. Partenerii nu-și folosesc buzele, ci își frecă ușor nasurile unul de celălalt. Acest tip de manifestare a afecțiunii ar fi apărut pentru că în zonele foarte reci, unde trăiesc eschimoșii, dacă-ți umezești buzele (process inerent în cazul unui sărut), acestea ar putea apoi degera.
 7. Cu mușcătură. Mai exact, cu o mușcătură ușoară a buzei inferioare. Trădează un caracter pasional și dificil.
 8. Aspirator. E un sărut superpasional, puternic și de multe ori zgomotos. Inițiatorul acestui tip de sărut dă impresia că vrea să aspire buzele partenerului său – de aici și denumirea…
 9. Cu contact corporal. Este cel mai întâlnit și cel mai echilibrat sărut. E puternic și pasional, întâlnit la cupluri mai noi sau cu vechime și folosit atât în intimitate, cât și în public.

(S)EXCLUSIV! | Cadouri de Sf. Valentin: jucăriile erotice care piperează viața sexuală după gust'! (VIDEO)

Loading...
Comentarii