12 Oct. 2017 09:19

4 sfaturi bine de știut pentru haine care rezistă mai mult timp

Distribuie

Dacă le îngrijești corespunzător, hainele tale pot arăta ca și cum abia le-ai cumpărat chiar și după zeci de purtări.

 Pentru a-ți păstra hainele ca noi mai mult timp, nu e nevoie să le ții doar în dulap și să nu le porți niciodată, ci să le îngrijești corespunzător din toate punctele de vedere, începând de la condițiile de spălare și până la depozitare. Ține cont de aceste sfaturi și trucuri și vei vedea că hainele pot rămâne la fel de frumoase și după ani de zile de purtat:

 

  1. Călcatul hainelor le afectează structura și culoarea. Ce ai de făcut pentru a preveni uzarea lor

Fierul de călcat este unul dintre cei mai mari dușmani ai țesăturilor. Un fier de călcat cu talpa încinsă nu doar că pune în pericol de ardere țesăturile, ci poate, în timp, să confere un aspect tocit și lucios de uzură hainelor.

Este ideal, așadar, să calci cât mai puțin hainele, iar acest lucru se poate face foarte simplu – cu un fier de călcat de bună calitate, care să îndrepte cutele cu o singură trecere peste material, și cu o asemenea masă de călcat, care îți permite să așezi hainele pe ea în așa fel încât călcatul să dureze câteva minute.

 

  1. Spală hainele corect

 

O mulțime de persoană spală hainele în apă prea caldă, fapt care le afectează țesătura și culoarea. De multe ori temperatura ridicată la spălare este folosită și drept un mod de a ne asigura că hainele sunt cu adevărat curate și igienizate, însă, în definitiv, hainele tale de stradă nu au nevoie de dezinfectare. O temperatură de spălare mare este indicată pentru lenjeria de pat, lenjeria intimă, șosete și prosoape, în rest, 30-40 de grade sunt suficiente.

În același timp, este indicat să ai două tipuri de detergent – unul clasic și unul pentru rufe negre, care te va ajuta să menții negrul intens pe haine. Un alt sfat prețios este micșorarea numărului de rotații, cu cât sunt mai multe, cu atât mai tare se vor uza hainele – se vor lărgi și șifona. Nu este indicat nici să încarci cuva mașinii de spălat, deoarece hainele se vor șifona și va trebui să insiști mai mult când le vei călca.

 

  1. Depozitarea hainelor, mai importantă decât crezi

 

Condițiile de depozitare sunt mai importante decât credeai până acum. Hainele trebuie împăturite în așa fel încât să nu se șifoneze, să nu fie puse într-un spațiu prea aglomerat și nici în condiții de umezeală. Este de preferat să folosești umerașe capitonate și niciodată umerașe subțiri, din sârmă, care lasă urme inestetice la nivelul umerilor. Nu pune hainele în bătaia soarelui – spre exemplu, într-un suport în balcon – deoarece riști să ți se decoloreze doar în anumite porțiuni.

 

  1. Ai grijă de hainele tale în timp ce le porți

 

Hainele se uzează cel mai mult în timp ce le porți și depinde de tine să le îngrijești. Ridică pantalonii pentru ca ei să nu se deformeze în zona genunchilor și suflecă mânecile pe parcursul zilei, când lucrezi la calculator, pentru e evita deformările în zona coatelor. Dacă ieși în parc, nu te așeza direct pe iarbă și evită, pe cât posibil, petele.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, vei putea să te bucuri de hainele tale ani la rând și nu va trebui să renunți la rochia preferată sau cămașa care îți venea ca turnată.

 

Sursa foto: AVAVA/Shutterstock

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 21 august 2018. Fecioarele au parte de o zi delicată
Loading...
Comentarii