12 Ian. 2018 09:20

5 idei care îți vor ușura viața dacă îți începi anul într-un apartament nou

Distribuie

Un apartament nou poate fi atât un motiv de bucurie, dar și o responsabilitate pentru tine și bugetul tău. O casă nouă poate fi un mod extraordinar prin care să-ți începi anul, însă trebuie să realizezi că treburile importante încep abia de acum. Nu ne îndoim de faptul că ți-ai făcut toate temele înainte de a-ți achiziționa noua casă, dar e posibil ca unele lucruri să-ți fi scăpat.

5 idei care îți vor ușura viața dacă îți începi anul într-un apartament nou

 

  1. Cum poți obține cheltuieli mai mici

Un apartament nou, fie că se află într-un bloc vechi sau un complex rezidențial deschis de curând, reprezintă o cheltuială importantă pentru orice buzunar. Tocmai din acest motiv, unul dintre primele lucruri de care trebuie să te asiguri este că noul tău loc este eficient. Spre exemplu, un astfel de boiler electric te poate ajuta să reduci destul de mult cheltuielile cu apa caldă în apartament, bani pe care îi poți folosi să achiți alte facturi lunare importante. Te sfătuim să cauți în primele luni zone cheie ale apartamentului tău care pot fi eficientizate pe termen lung. Banii economisiți vor fi de mare ajutor apoi.

 

  1. Fă-ți o hartă cu punctele cheie din noul tău cartier

Nu ne referim aici la o hartă fizică, ci mai mult la câteva plimbări prin cartier pentru a găsi punctele care te-ar putea interesa. Spre exemplu, un magazin non-stop, un supermarket, un hypermarket, o benzinărie, o școală, un parc, un restaurant bun, o sală de sport și, de ce nu, cel mai apropiat spital. Descoperă din timp unde sunt toate acestea și nu vei mai pierde timp căutându-le apoi.

 

  1. Traseele către punctele de interes din oraș

De asemenea, află ce autobuze trec pe lângă noua ta locuință și care sunt cele mai rapide rute către punctele tale de interes, cum ar fi locul de muncă sau centrul orașului. S-ar putea să descoperi că unele rute sunt mai eficiente cu mijlocul de transport în comun decât dacă ai lua un taxi. În plus, ai reduce din cheltuieli.

 

  1. Nu te izola de vecini

Nu toată lumea preferă să se împrietenească sau să se familiarizeze măcar cu vecinii, din prima zi. Dar e important ca aceștia să te cunoască și să aibă numărul tău de telefon, iar tu pe al lor. Ideal ar fi să ai un vecin de încredere la care să poți apela atunci când pleci alături de prieteni și de familie în vacanță.

 

  1. Nu îți cumpăra toată mobila din prima lună

Aceasta este una dintre lecțiile pe care mulți au învățat-o pe propria piele. Entuziasmul poate fi cel mai nociv sentiment atunci când vine vorba despre cumpărăturile pentru o nouă casă. Ai putea să arunci sume mari de bani pe obiecte de care nu vei avea niciodată nevoie și de care te vei plictisi după doar câteva luni. În schimb, alege să-ți mobilezi întâi casa cu lucruri care îți sunt strict necesare, ca să poți să gătești, să dormi și să îți faci un duș în condiții de igienă totală. Elementele de decor și toate celelalte pot veni pe parcurs, imediat cum realizezi care sunt lucrurile de care ai cu adevărat nevoie.

 

Bucură-te, așadar, de noua ta casă în acest început de an făcând alegeri inspirate pentru tine și familia ta.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Maridav

 

Loading...
Comentarii