Este CEL MAI BOGAT OM DIN LUME, dar VIAŢA LUI de zi cu zi ese un MODEL DE CUMPĂTARE!

19 august 2013 18:08

Mexicanul Carlos Slim Helu este cel ami bogat om de pe planetă, însă averea lui colosală nu i-a influenţat cu nimic viaţa.

Carlos Slim Helu, în vârstă de 74 de ani, nu duce o viaţă extravagantă, deşi îşi permite să cumpere orice.

„Mă trezesc întotdeauna de dimineaţă. Urmăresc ştirile şi vorbesc cu cei apropiaţi. Ţin legătura cu partenerii de afaceri prin telefon şi vorbesc zilnic cu oamenii mei din Mexic, care se ocupă de afaceri”, a spus el într-un interviu. Miliardarul recunoaşte că nu stă prea mult în acelaşi loc, îi place să călătorească şi nu întotdeauna în interes de afaceri.

Privit din exterior, casa magnatului nu atrage atenţia cu nimic. El locuieşte în acelaşi imobil cu şase camere de 30 de ani şi nu a folosit niciodată calculatorul.

Nu există comparaţie între modesa sa locuinţă şi palatele lui Bill Gates sau Warren Buffett. E drept însă că adevărata avere se află în interiorul casei: pereţii sunt decoraţi cu picturi Van Gogh, Renoir şi Rivera, iar în camere găsim sculpturi semnate Auguste Rodin.

Slim este, aşa cum este şi normal, un pasionat colecţionar şi are peste 700 de milioane de dolari investiţi în opere de artă. Miliardarul şi-a deschis chiar un muzeu în Mexico City şi asta arată cât de mare este pasiunea sa.

Chiar dacă şi-ar permite să cumpere orice produs de lux sau chiar o casă de modă întreagă, Carlos Slim preferă să poarte un costum Brioni, un ceas simplu cu o curea de piele şi pantofi obişnuiţi, aşa cum poartă mulţi alţi oameni de afaceri din Mexic.

Miliardarul are însă şi tabieturile lui, la care nu renunţă nici în ruptul capului. În fiecare luni, Carlos mănânca quesadillas, preparate în propria bucătărie.

Modelul de familist moştenit de la tatăl său, Slim l-a dus mai departe. În 1966 s-a însurat cu iubita lui, Soumaya Domit Gemayel, cu care a rămas împreună până în 1999, când dragostea vieţii sale a murit. Familia a rămas în continuare unită: din cei 6 copii, 3 se ocupă de imperiul financiar al familiei, iar in fiecare luni seara toată familia se reuneşte pentru o cină devenită tradiţională.

Cum a pornit?

Fiul unui imigrant din Liban, omul de afaceri mexican este de profesie inginer contructor şi înainte de a deveni antreprenor a ocupat mai funcţii de conducere în cadrul mai multor multinaţionale sau în cadrul burselor regionale.

Afacerile sale sunt în domenii dintre cele mai diverse. Este lider pe piaţa telecomunicaţiilor din America de Sud, construieşte platforme petroliere offshore, vinde CD-uri, face comerţ, dă credite şi vinde asigurări, este prezent în industria minieră, în construcţia de şosele sau baraje, în producţia de tutun, acestea fiind doar câteva dintre domeniile în care companiile lui activează.

Modelul său de business este relativ simplu: cumpără la preţuri mici companii cu probleme sau care ar putea fi mai mult dezvoltate şi le pune pe picioare.

Citeşte şi: SĂRACUL MILIARDAR! Iată CUM TRĂIEŞTE, la 87 de ani, fondatorul Ikea!

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro