MENIU CAUTĂ
05 Mar. 2018 09:35

Floarea-de-colț, simbol doodle pus de Google pe prima pagină

Distribuie

Floarea-de-colț a ajuns imaginea motorului de căutarea Google pe 5 martie. Floarea de colț mai este cunoscută și drept floarea reginei. Științific, are numele Leontopodium alpinum Cass și face parte din genul Leontopodium Cass., familia Asteraceae. Conform Google, motorul de căutare sărbătorește floarea de colț ca un simbol pentru drumeți și alți aventurieri care au ajuns pe pantele munților din România și nu numai. Floarea de colț mai este cunoscută și drept floarea edelweiss, denumire care există încă de la 1784 și este o traducere directă a cuvintelor „nobil” și „alb”.

Floarea-de-colț. Trebuie să avem mare grijă! Floarea-de-colţ este o floare extrem de rară! Această specie e protejată prin lege şi ruperea ei este o faptă penală!

Floarea-de-colț. Floarea-de-colţ este o inflorescenţă, înconjurată de un înveliş de frunze protectoare cu aspectul unor raze, care sunt confundate cu petalele. Spre deosebire de petale, care cad după înflorire, frunzele protectoare din jurul inflorescenţelor persistă până la fructificare, de aceea par nişte flori nemuritoare.

Gabriela Cristea s-a îngrășat după ce a născut. A trebuit să mănânc destul de mult'

Floarea-de-colţ e o floare rară

La noi în ţară, Floarea-de-colţ creşte în Munţii Carpaţi, şi este declarată monument al naturii din 1933 şi ocrotită. Specialiştii mai spun că în Carpaţi se întâlneşte, în special, pe stâncării la altitudini mari şi este destul de uşor de identificat chiar şi de cei mai puţin interesaţi de cunoaşterea plantelor.

Floarea-de-colț face parte din flora spontană, astfel că este extrem de viguroasă şi pote să vegeteze şi la altitudini mai joase, în grădinile de la munte. În regiunile muntoase din România planta ajunge doar până la maximum 20 centimetri înălțime, dar există în alte condiții climatice până la 50 – 80 centimetri înălțime.

Floarea-de-colţ înflorește în iulie – august. Secretul supraviețuirii în captivitate pentru Floarea-de-colţ este frigul. Planta trebuie să stea la temperaturi negative, suporta vântul şi nu are nevoie de udare. Floarea-de-colţ renaște la sfârșitul lui februarie, când gerul se înmoaie. Nu are nevoie de îngrijire specială, unica nevoie fiind un pământ sărac, amestecat cu praf de calcar.

Atenţie! Floarea-de-colţ e o floare rară! E protejată prin lege şi ruperea lor este o faptă penală!

Măsuri stricte de securitate la Oscar 2018. Cât costă apărarea vedetelor la Premiile Academiei Americane de Film

Simona Halep a jucat fotbal la Indian Wells. E încălzirea înaintea antrenamentelor | FOTO&VIDEO

Rezultatele alegerilor parlamentare din Italia. Niciun partid nu a câștigat cu majoritate absolută

 

 

Loading...
Comentarii