MENIU CAUTĂ
06 Mar. 2018 17:42

(P) Lucruri de care să ții cont dacă ți-ai făcut un obicei din jogging

Distribuie

Dacă ți-ai făcut un obicei din a alerga, felicitări! Este o modalitate foarte bună de a îți menține sănătatea fizică și mentală. Este important să reușești să elimini stresul acumulat la serviciu.

Joggingul îmbunătățește ritmul cardiac, ajută la construirea oaselor puternice, întărește mușchii și contribuie la pierderea în greutate.

Dacă ești începător, este important să evoluezi treptat, fără să exagerezi și să vrei să parcurgi kilometri la rând din prima săptămână.

Dacă ai descoperit cât de bine este să mergi la alergat, câteva sfaturi prezentate mai jos îți vor fi mai mult decât utile.

 

Echipament adecvat

 

Poate că nu ți se pare important, însă vei fi surprins să vezi diferența atunci când alergi cu haine dedicate pentru jogging. În primul și în primul rând, o pereche bună de pantofi sport pentru bărbați este esențială. Pantofii de alergare, fie că sunt model pentru bărbați sau femei, ajută la prevenirea problemelor de spate, sprijină picioarele și oferă un confort mai mare. În privința hainelor, optează pentru cele care țin umiditatea departe.

Investește și într-un cronometru bun și un gadget care să îți permită să asculți muzică. Vei vedea cât de mult vei iubi ieșirile tale la alergat!

 

Comportament preventiv

 

Cu siguranță nu îți dorești să te confrunți cu o întindere musculară. Astfel, cel mai bine ar fi ca înainte de alergare să faci câteva exerciții de încălzire, pregătindu-ți așadar mușchii.

Ține acasă și adjuvante precum Celadrin unguent, utilizat în cazul disconfortului la nivel articular sau muscular, folosit fără reacții adverse după activitățile sportive.

 

Stil de viață complet sănătos

 

Este cert că alergarea este un obicei care îți oferă beneficii, însă va trebui să ai și o dietă sănatoasă și echilibrată. Evită să mănânci înainte de a merge la alergat și, foarte important, bea multă apă atât înainte, cât și în timpul alergării, dar și ulterior. Vei vedea că o să ai mai multă energie.

Nu neglija nici partea de odihnă, astfel asigură-te ca ai un somn cu adevărat bun. Există toppere pentru un somn liniștit. Acestea sprijină coloana vertebrală și previn durerile lombare și musculare.

 

Setarea unui obiectiv

 

Un lucru care de asemenea te va ajuta, este să îți setezi un obiectiv în momentul în care ieși să faci jogging. Fie că este un obiectiv măsurat în timp (20 de minute, 30 de minute, o oră) sau în distanță (3 tururi de parc, 5 km).

Dacă ești începător, sfatul este să începi cu obiective de timp și ulterior să lucrezi la cele de distanță.

 

 

Loading...
Comentarii