MENIU CAUTĂ
02 Noi. 2017 08:16

Mesajul unei învățătoare pentru toți părinții de fete: “Vorbiți-le despre menstruație!”

Distribuie

Mesajul unei învățătoare a devenit viral pe Internet. Femeia a fost impresionată de cazul unei fetițe căreia îi venise menstruația, și care nu știa nimic despre acest subiect, pentru că părinții nu îi spuseseră nimic, considerând că fiica lor e prea mică.

În condițiile în care menstruația poate să apară, la fetițele din zilele noastre, de la cele mai fragede vârste, copila de clasa a 4-a, despre care această învățătoare a povestit în mesajul ei, ar fi trebuit să știe ce se întâmplă cu corpul său și nu ar fi trebuit să intre în panică din această cauză.

Iată ce a scris învățătoarea pe Internet: E 8.30 dimineața, iar eu am grijă de două clase, una de a 3-a și una de a 4-a. O fetiță de clasa a 4-a mi-a cerut voie la baie și nu s-a mai întors, așa că m-am dus după ea. Când am ajuns la toaletă, mi-a spus că nu poate să iasă. Plângea și era speriată. Mi-a zis că a făcut pe ea și că ceva nu este în regulă. Fetița tocmai avusese prima ei menstruație.

Pentru că nimeni nu îi vorbise despre asta, era înspăimântată. A trebuit să îi explic repede ce se întâmplă, că e normal, să o liniștesc și i-am dat un absorbant care îi era foarte mare, dar doar asta aveam la mine. I-am sunat părinții, le-am explicat situația și au venit să o ia de la școală. Era tristă, era bulversată, era speriată.

Toții părinții de fetițe trebuie să știe că menstruația nu poate fi controlată

Citește tot materialul pe Unica.ro

Loading...
Comentarii