Nu credeam să citim aşa ceva! Uite cea mai tare ANALIZĂ PE TEXT a melodiei lui Florin Salam, „Saint Tropez” | VIDEO

06 martie 2013 13:54

Comentariile textelor şi recenziilor nu sunt de multe ori pe placul elevilor. Manelele însă, da! Ei bine, un tânăr a făcut o regenzie fabuloasă la o manea la modă, „Saint Tropez”, semnată de Florin Salam.

Pe blogul cevatrendysiurban.blogspot.ro, un internaut a decis să scrie o recenzie la piesa „Saint Tropez” a lui Florin Salam, o melodie care a adunat peste 4 milioane de vizualizări pe YouTube.

„Într-o perioadă de penurie muzicală și de lipsă de inovație, Florin Salam lansează o piesă care este ca o gură de aer pentru această industrie. Saint Tropez începe cu o introducere chiar de la artist, care se autoproclamă ‘briliantul României’, ceea ce nu este departe de adevăr. Este dedicată, după cum afirmă și acesta, ”pentru toți barosanii României’ și ‘pentru toți magnații care știu să-și facă viața'”, scrie internaultul.

Acesta continuă: „Cadrul fiind trasat, Salam îi invocă din nou, prin versuri, pe cei cărora le este dedicată melodia: ‘Voi oameni bogați’ și îi cheamă la distracție, desfrâu. Versurile ‘Să cheltuim banii/Fiindcă ne trec anii’ se referă la materialitatea societății actuale, care este obsedată de status și de bogăție, dar în același timp, evocă și efemeritatea lumii în care trăim, rapiditatea cu care trece timpul, neputința noastră de a îl putea opri. Acest imbold de a cheltui averea agonisită, vine ca un semnal de alarmă din partea lui Florin Salam, el realizând că timpul nostru în această lume este limitat”.

Mai departe, blogerul notează: „Prin refren, Salam face referire la tărâmuri mai călduroase (Saint Tropez, Africa), acestea contrastând cu locurile lui natale, caracterizate prin culori șterse și răcoare, fie ea fizică sau omenească. Salam își dă seama că aceste escapade pot avea loc doar în anumite perioade de timp, el precizând că vacanțele sunt momentul oportun pentru ieșirea din rutină. Pe cine altcineva poți chema în aceste locuri pline de culoare și de căldură, decât pe cele mai dragi persoane din viața ta, nevasta și amanta. Acest triunghi amoros arată o dezrădăcinare din normele societății actuale care condamnă adulterul și relațiile cu mai mulți parteneri”.

Intră AICI să citeşti textul în întregime!

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro