13 Oct. 2017 10:06

Nu mai ai voie să fumezi pe plajă

Distribuie

Thailanda oferă foarte multe locuri minunate și este o destinație populară de vacanță, însă lucrurile nu mai sunt fun atunci când te gândești la legile de aici.
Thailandezii nu au niciun dram de umor atunci când vine vorba de droguri (iar aici includem și iarba), iar pedepsele pentru cei care-și încearcă norocul sunt drastice și poate chiar fatale.

Dacă ai de gând să vizitezi această țară în viitor, atunci află că o nouă lege a fost impusă – nu mai ai voie să fumezi pe plajele populare din această țară, iar dacă totuși o vei face, riști să primești până la un an de închisoare.

Această măsură (ușor drastică aș putea spune, mai ales din punctul de vedere al unui fumător) se va aplica la peste 20 de plaje, inclusiv cele din jurul Phuket-ului.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) este departamentul care a pornit această decizie, după ce a spus că a strâns sute de mii de mucuri de țigară lăsate pe nisip.

DMCR susține că mucurile de țigară colectate reprezintă 1/3 din totalul de gunoi strâns. Șeful departamentului, Jatuporn Buruspat, a mărturisit că au fost strânse 138,000 de mucuri de țigară, pe o rază de 2,5 kilometri, pe plaja Patong din Phuket.

Din păcate, nivelul slab de educație al oamenilor și lipsa lor de interes pentru mediu au dus la această hotărâte, însă Buruspat a menționat și faptul că vor exista spații special amenajate de fumat.

Citește mai departe pe noizz.ro

Loading...
Comentarii