MENIU CAUTĂ
15 Feb. 2018 12:20

(P) Peisaje uluitoare şi tradiţii greceşti – de Paşte în Thassos

Distribuie

Situată în partea nordică a Mării Egee, insula Thassos este pentru români una dintre cele mai atractive destinaţii greceşti de vacanţă, datorită frumuseţilor ce o caracterizează, ce îmbină muntele şi marea, a distanţei destul de mici faţă de ţară, dar şi a preţurilor accesibile ce vin să completeze facilităţile excelente pentru familii.

Alege să descoperi această destinaţie luxuriantă prin cele mai noi programe ale turoperatorului low-cost Europa Travel, care a dezvoltat oportunităţi de nerefuzat pentru a petrece vacanţa de Paşte într-o atmosferă inedită, descoperind tradiţiile greceşti cu această ocazie specială, atât de importantă pentru credincioşi.

Turul insulei Thassos

Această vacanţă, programată într-un moment timpuriu la început de sezon îţi oferă ocazia de a explora pe îndelete cele mai importante staţiuni ale insulei. Plajele lungi cu nisip fin, auriu, apreciate pentru curăţenie şi calitatea mediului înconjurător, sunt mărginite de păduri luxuriante, dominate de nuanţe bogate de verde, de la care Thassos și-a primit supranumele de Insula de Smarald. Multe trasee te poartă spre temple vechi, rămăşiţe ale sanctuarelor, castele medievale, Agora şi Teatrul Antic din Limenas, sau sate tradiţionale din vârf de munte Panagia, Theologos și Potamia.

În populara staţiune Limenaria poţi vizita un Atelier de Bijuterii de unde te vei alege cu cele mai frumoase produse din sidef lucrate manual. Înainte de slujba pascală mergi la Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail, pentru a te regăsi spiritual, aflată pe o colină semeță pe drumul dintre Astris şi Aliki, de unde ai o panoramă unică asupra Egeei și a Muntelui Athos. La baza dealului stâncos al Mănăstirii se găsește și o peșteră cu apă sfințită, unde potrivit legendelor apa ar fi căpătat puteri miraculoase în timpul dominației otomane atunci când turcii au încercat să distrugă lăcașul de cult.

Paştele în stil grecesc

Paștele în Thassos are mare însemnătate pentru creștini, fiind considerată cea mai mare sărbătoare de peste an marcată prin festivaluri pline de culoare, procesiuni religioase și bucate alese.

Poți lua parte la Slujba de Înviere în bisericuță din Potos, alături de localnici, iar a doua zi să o petreci în stilul tradițional în Theologos, într-o tavernă unde se servesc preparate specifice precum iepure la proțap, pâinica cu miere în mijlocul căreia se pun ouă roșii, cozonac și pește proaspăt. Poziționat într-o zonă pitorească, Satul din Piatră Theologos, considerat un muzeu în aer liber este ideal pentru momente relaxante în familie, datorită localnicilor ospitalieri gata să-ți împărtășească din obiceiurile și tradițiilor lor.

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur de Paste in Thassos

Hotel Papageorgiou 2* – Tarif: 169 Euro + 399 Lei/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun si cina, masa festiva de Paste cu program folcloric la taverna Augustos din Teologos, transport autocar, vizite la Rila si Kavala, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Loading...
Comentarii