MENIU CAUTĂ
12 Mar. 2018 12:42

(P) Sărbători pascale pe cea mai verde insulă grecească

Distribuie

Thassos este o insulă pitorească cu plaje împrejmuite de pini și palmieri, dealuri cu măslini și case tradiționale din piatră. Înțesată de legende și cu o istorie lungă, perla Mării Egee găzduiește o impozantă Agoră Antică cu temple și teatre străvechi, unde au loc festivaluri și evenimente colorate odată cu sosirea primăverii.

Thassos poate fi vizitată cu prilejul vacanței de Paște, perioadă ideală să descoperi aici obiceiurile creștine incredibile, dar și cele mai impresionante atracții ale insulei, când sunt mai puțin aglomerate. Alege un circuit cu autocarul de 4 zile în Thassos, de la Europa Travel și bucură-te de vremea caldă de primăvară, dar și de ofertele speciale ale turoperatorului low-cost.

Vacanță în sânul tradițiilor elene

Supranumită Insula de Smarald, Thassos este dominată în cea mai mare parte de plantații de măslini și citrici, păduri de pini, parcuri protejate și chei abrupte ce oferă condiții ideale pentru drumeții. Un alt atu important al insulei sunt plajele sale arcuite în jurul Mării Egee, multe dintre ele premiate cu 'Blue Flag', și luate cu asalt de turiști în timpul verii.

Circuitul de Paște în Thassos include un tur complet al insulei, cu vizite în localitățile Limenas, Limenaria, Potos, Skala Potamia, Prinos, Aliki sau Astris, unde tradițiile s-au păstrat intact. Aici vei putea surprinde măcar o fărâmă din atmosfera locală din timpul sărbătorilor pascale, marcată prin festivaluri colorate și gastronomice, unde vei putea încerca preparate ce se gătesc doar în această perioadă (precum supa mayritsa sau tsoureki, delicioasa pâinică-cozonac cu miere și fulgi de migdale în mijlocul căreia se așează ouă roșii).

Regăsește-te spiritual în cea mai mare mănăstire de pe insulă închinată patronului spiritual Arhanghelul Mihail, un edificiu de patrimoniu cocoțat pe o colină, pe drumul ce leagă satul Astris de Alyki. Mănăstirea Archangelou găzduiește o colecție importantă de obiecte religioase, dintre care și 'Sfântul Cui' folosit la răstignirea Mântuitorului pe cruce. De aici te vei îndrepta spre Potos, pentru Slujba de Înviere, în una dintre bisericuțele albe din stațiunea celebră pentru plaja aurie și lungă de 2 km.

Theologos, muzeul în aer liber al insulei

Thassos este considerată cea mai tradițională insulă grecească, satele sale pescărești și cele de munte găzduiesc încă vechile case din piatră și bisericuțele medievale cu acoperișuri din țiglă.

Una dintre așezările care au fost păstrate cel mai bine, în ciuda turismului tot mai dezvoltat, este Theologos, pe care vei putea să-l străbați la pas pe străzile sale din rocă brută care toate dau în Muzeul Folcloric cu exponatele sale vechi de sute de ani. Impresionanta colecție de artefacte include, printre altele, vechile mori de făină, presele de ulei sau instrumentele agricole folosite pe vremuri.

Ultimul popas al turului tău împreună cu Europa Travel, include o oprire în Kavala, orașul din nordul Greciei, denumit în perioada Bizanțului –  'Christoupolis'.

Sursa foto: flickr.com

Petrece Pastele in destinatii fabuloase

Oferta Speciala Circuit Paste Insula Thassos – Tarif: 169 Euro + 399 Lei/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun si cina la hotel 2*, masa festiva de Paste, cu program folcloric la taverna Augustos din Teologos, transport autocar, vizite la Rila si Kavala, insotitor de grup – plecare 06.04.2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Loading...
Comentarii