MENIU CAUTĂ
06 Mar. 2018 17:46

(P) Vrei să pleci din țară? Vezi unde sunt cele mai scumpe 5 chirii din UE!

Distribuie

Dacă ai „răsfoit” de curând site-urile cu anunțuri imobiliare și ți se pare că prețurile pentru chiriile din orașele din România sunt cam piperate, ne-am gândit să facem un top al celor mai scumpe țări din Europa, ca să îți faci o idee despre cât de mult plătesc ceilalți cetățeni ai uniunii. Făcând un calcul simplu, îți poți da seama dacă merită să îți încerci norocul undeva în afara țării, ținând cont de veniturile pe care urmează să le dobândești și plățile lunare pentru chirie și utilități.

 

Marea Britanie – valoarea medie a chiriei – 902 euro/lună

Cea mai pretențioasă țară din punctul de vedere al prețurilor chiriei lunare este Marea Britanie, dar mai cu seamă Londra, care a primit în ultimii ani atenția celor mai bogați oameni din lume. Găsindu-și refugiul financiar în capitala regatului, aceștia au ridicat artificial valoarea locuințelor, care, deși nu sunt foarte permisive ca spațiu, sunt în continuare la mare căutare în rândul chiriașilor.

Elveția – valoarea medie a chiriei – 822 euro/lună

După cum era de așteptat, Elveția rămâne în topul prețurilor mari în Europa, mai cu seamă la chirii. Dacă vrei să te muți în această țară, e bine să știi că elvețienii au un nivel al traiului ridicat, care trage după el și costul unei chirii. Motivul este acela că foarte multe companii din domeniul financiar își au sediul aici, ceea ce determină o cerere ridicată în piața chiriilor.

Luxemburg – valoarea medie a chiriei – 804 euro/lună

 

Ceva mai ieftin decât Elveția, dar tot scump, este Luxemburgul, preferat de cei mai înstăriți europeni. Faptul că are unul dintre cele mai înalte niveluri de trai din lume se reflectă și în prețurile practicate în domeniul imobiliar. Totuși, dacă te muți aici vei beneficia de o regulă impusă de legislația luxemburgheză, gândită în favoarea chiriașilor – dacă iei în chirie o locuință, prețul acesteia nu se poate mări timp de trei ani, iar dacă ești evacuat de către proprietar, primești din partea statului o recompensă substanțială.

Islanda – valoarea medie a chiriei – 679 euro/lună

În special în capitala Reykjavik, prețurile par să fie scăpate de sub control, nu numai în ceea ce privește valoarea chiriei, dar și a produselor din magazine. Viața în Islanda e departe de a fi ieftină, iar asta pentru că piața imobiliară e prins un avânt fantastic după anii 2000, atingând punctul maxim chiar înainte de criza mondială.

Olanda – valoarea medie a chiriei – 625 euro/lună

 

Chiar dacă e plină de oameni amabili și mereu cu zâmbetul pe buze, Olanda este piperată, mai ales când vine vorba despre prețul locuințelor. Fiind împânzită de expați din toate colțurile lumii, a reușit să mențină un nivel ridicat în domeniul imobiliar, chiar dacă a trecut prin aceleași probleme financiare cauzate de criza mondială ca și celelalte țări europene. Activitatea neîntreruptă din piață este susținută și de numărul mare de studenți, care aleg Țările de Jos pentru finalizarea cursurilor.

România ocupă locul 22 în clasamentul european, în care au fost radiografiate 30 de state. Informațiile și cifrele au fost publicate de The Telegraph.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 16 decembrie 2018
Loading...
Comentarii