MENIU CAUTĂ
09 Iun. 2014 18:58

Pictorul modern, fără pensule şi acuarele | FOTO

Distribuie

De loc din localitatea Orsova, Mehedinţi, lui Florin i-a plăcut desenul de mic copil, însă mama sa a insistat să se facă electrician, considerând că este o meserie bănoasă. Drept urmare, și-a luat diploma de ”electrician instalații și rețele electrice” și a lucrat ca într-o  fabrică timp de doi ani, apoi ca proiectant de sisteme de securitate pentru bănci. Din 2010 însă Florin s-a mutat în Germania, la Nuremberg, unde şi-a întemeiat o familie, iar când nu e la serviciu, îşi dedică tot mai mult timp noii sale pasiuni, aceea de a ”picta” fotografii vechi cu ajutorul tehnologiei moderne. ”Editarea color a pozelor alb-negru, în limbajul nostru, celor care suntem pasionați de așa ceva, Colorizare, am descoperit-o în anul 2009 când, pentru prima dată am văzut lucrările unui olandez pe nume Mads Madsen cu care acum colaborez. Până la urmă am descoperit că trebuie să îmi fac un stil propriu și că nu există un stas în acest tip de editare” ne-a mărturisit Florin.

Se documentează pentru fiecare poză

Prima fotografie publicată pe rețeaua de socializare și supusă criticilor, este o poza cu Calea Victoriei în perioada antebelică. 'Am avut nevoie de o săptămână să o colorez, datorită mulțimii de detalii din aceasta poză. Alte trei săptămâni am lucrat la fotografia cu familia regală împreună cu elita politicii româneşti în perioada interbelică, o fotografie foarte complexă. La aceasta poză am primit și un ajutor foarte mare de la cel care mi-a dăruit poza respectivă', povesteşte Florin, nu se apucă de treabă fără o documentare temeinică. 'Culorile folosite sunt atent alese, nu la întâmplare. Mă ajută și cei care îmi dau fotografiile pentru prelucrare, dar mă ajut foarte mult și de internet. O documentare pentru o poză poate să dureze o oră, o lună sau chiar mai mult, depinde de subiectul din fotografie', povesteşte pictorul modern.

Florin spune că portretele sunt cel mai ușor de colorat, astfel că Mihail Sadoveanu, Eminescu sau Nichita Stănescu tânăr i-au răpit maximum 40 de minute fiecare. 'Preferatele mele sunt cele din Colecția 'Costică Acsinte, Jaz de Slobozia și Taraf' – doua lucrări complexe care au avut nevoie de un pic de studiu mai mult pe partea de instrumente muzicale și fotografia 'Femeia bogată din Schei', pentru care am primit ajutor de la un June al Brașovului pentru a afla detalii despre portul Scheienilor', a încheiat Rostariu.

Loading...
Comentarii