14 Noi. 2013 05:56 , de Geo Berciu

URMAŞUL PĂRINTELUI lui Dracula vine în România! Vezi CE PLANURI ARE STRĂNEPOTUL lui Bram Stocker!

Distribuie

Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, va face o vizită în România, în cadrul căreia va merge la Hotelul-Castel din Pasul Tihuţa, construit în anii '80, pentru a se documenta pentru realizarea unui ghid de călătorii, "Dracula, Bram Stoker, ghid de călătorii", care va apărea în curând pe piaţă.

“Ghidul pe care l-au plănuit va conduce către nişte locuri care nu sunt descrise în literatura de până acum despre romanul «Dracula», cum ar fi locurile unde Bram Stoker a crescut şi a trăit, în Dublin sau «Scholomance», misterioasa Şcoală a Diavolilor, unde Contele Vampir şi-a învăţat magia neagră. Autorii noului Ghid de călătorii intenţionează să colaboreze cu site-urile deja existente în România şi care sunt asociate cu legenda lui Dracula”, a spus Ana-Maria Muscar, director al Hotelului-Castel Dracula.

Hotelul-Castel Dracula a fost construit în anii ’80 la iniţiativa lui Alexandru Misiuga, la vremea aceea şef al turismului bistriţean. El a citit romanul “Dracula” al lui Bram Stoker a cărui acţiune se desfăşoară în ţinutul Transilvaniei şi a observat că atât descrierile care privesc oraşele Cluj şi Bistriţa, Pasul Bârgău (denumit în prezent Tihuţa – n.r) din Carpaţi, trecătoare care uneşte Transilvania de Moldova, cât şi descrierile altor locuri, respectă întru totul realitatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, marți, 22 mai 2018. Berbecii au nevoie de o mai bună organizare
Loading...
Comentarii