Vrei să pilotezi avioane? Uite cum te poți înscrie la cursuri gratuite!

11 ianuarie 2016 16:32

Vești bune pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani (neîmpliniţi)! Aeroclubul României oferă cursuri gratuite pentru pentru e planorism, paraşutism sau pilotare a avioanelor ultrauşoare, în limita locurilor disponibile în fiecare aeroclub din țară.

În acest an, cursurile pentru obţinerea licenţelor se vor desfăşura în trei serii, cu începere în lunile februarie, mai şi august, iar cei interesați se pot înscrie până pe data de 5 februarie.

Pentru candidaţii cu vârstele cuprinse între 16 şi 23 de ani (neîmpliniţi), Aeroclubul României oferă posibilitatea efectuării gratuite a cursurilor pentru pentru disciplinele planorism, paraşutism, şi avion ultrauşor, în limita locurilor disponibile în fiecare Aeroclub Teritorial în parte. Criteriul pentru ocuparea locurilor subvenţionate va fi constituit din notele obţinute la examenul de absolvire a cursurilor teoretice.

Cursuri subvenţionate se vor efectua însă numai în seria cu începere în luna februarie.

Pentru aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj, Ploieşti, Sibiu.

Pentru paraşutism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Arad, Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş.

Pentru planorism se vor efectua înscrieri, atât pentru elevi subvenţionaţi cât şi pentru contractanţi, în aerocluburile teritoriale: Baia Mare (ambele secţii), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Suceava, Târgu Mureş.

Mai multe detalii, inclusiv despre locaţiile unde se fac înscrierile şi intervalul orar în care se fac acestea pot fi găsite la Aerocluburile Teritoriale, pe site-ul Aeroclubului României.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro