De Ana Hațeg,

Molly Lixey, o asistentă din SUA, arată, folosind mănuși chirurgicale și vopsea, cât de ușor ne putem contamina în spații publice, dacă nu respectăm câteva măsuri.

Mă sperie faptul că oamenii trăiesc cu senzația că dacă poartă mănuși, automat sunt protejați. Nu sunt deloc conștienți că în continuare se pot infecta și îi pot infecta și pe alții. De aceea am făcut acest video.

Molly Lixey pentru CNN:

Molly arată cum putem lua virusuri de pe ambalajele produselor din supermarket. Ajunse pe mănuși, particulele virale sunt transferate apoi pe tot ce atingem: pe mânerul căruciorului de cumpărături, pe haine, pe telefon, când răspundem sau trimitem un mesaj, și pe față.

Nu are sens să purtăm mănuși, dacă nu ne spălăm de fiecare dată când atingem ceva! Germenii care ajung pe ele migrează pe tot ce atingem, iar de acolo pot trece mai departe către alte persoane. Asta este ceea ce numim contaminare încrucișată.

Molly Lixey:

Asistenta a atras atenția și asupra importanței dezinfectării telefonului și a altor obiecte pe care e posibil să fi ajuns germeni, în timpul unei ieșiri la magazin sau la farmacie.

Foto: Hepta

Citeşte şi:

Scena 9: “Drepturile femeii au fost suspendate odată cu starea de urgență”. Ce poți să faci ca să naști în siguranță în mijlocul pandemiei

În plin COVID-19, o școală privată din Sectorul 4 a amenințat că-și dă elevii afară, dacă părinții nu plătesc taxele integral

Cum arăta Bucureștiul în timpul unor evenimente emblematice și cum arată acum. 12 fotografii, refăcute în timpul stării de urgență

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente