Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Marian Oprișan îi cere demisia liderului PSD: "Domnul Dragnea este istorie în România. Când te crezi stăpânul partidului, aşa păţeşti!" / VIDEO

Marian Oprișan îi cere demisia liderului PSD: „Domnul Dragnea este istorie în România. Când te crezi stăpânul partidului, aşa păţeşti!” / VIDEO

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze în cazul în care partidul pierde alegerile. „Când te crezi stăpânul partidului, aşa păţeşti. El tot timpul s-a crezut stăpânul partidului”, a mai spus Oprişan, el anunţând că miercuri trebuie convocat Comitetul Executiv Naţional, pentru analiza rezultatului alegerilor europarlamentare.

UPDATE ora 24.00 Liderul PSD Vrancea a anunţat, la plecarea de la sediul PSD, întrebat dacă i-a cerut în mod direct demisia lui Liviu Dragnea, Orişan a spus că da, iar Dragnea i-a răspuns „în stilul său”.

„(A răspuns, n.r.) Că o să se mai gândească. În stilul domniei sale. Când te crezi stăpânul partidului, aşa păţeşti. El tot timpul s-a crezut stăpânul partidului. (…) Eu spus ce gândesc, iar miercuri ar trebui convocat un CEx în care să discutăm serios rezultatele alegerilor”, a declarat liderul PSD Vrancea.

Liderul social-democrat a făcut această declarație, duminică, cu aproape o oră înainte de închiderea urnelor.

„Dacă partidul pierde alegerile, Dragnea trebuie să-și asume responsabilitatea prin plecarea acasă, nu să și-o asume pur și simplu”, a declarat Marian Oprișan.

Întrebat dacă și Viorica Dăncilă ar trebui să plece, vicepreședintele PSD a spus că doar Liviu Dragnea ar trebui să plece.

„Luxul și prostia se plătesc. Domnul Dragnea este istorie în România”, a declarat președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, la plecarea de la sediul PSD din Băneasa, conform realitatea.net.

Anterior, Marian Oprișan a scris un mesaj pe Facebook prin care îi cere lui Liviu Dragnea să demisioneze.

„Liviu Dragnea să demisioneze!

Prieteni,

Noi, cei din PSD, am înțeles că încrederea covârșitoare cu care am fost investiți în 2016 este o responsabilitate imensă. Am pus suflet, am muncit ca nouă, tuturor românilor să ne fie mai bine! Ca om politic, care am fondat PSD, nu am putut însă să ignor faptul că niște calcule meschine și o politică de resurse umane complet neinspirată și total autistă la vocea societății civile și a membrilor PSD au făcut ca munca și performanțele din ultimii doi ani de zile să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român.

Cifrele de la ieșirea din secțiile de vot, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!”, a scris Marian Oprișan, pe Facebook.


Citește și:

Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai