Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / ”Mascatului” atacat cu sabia de un interlop i-au fost pompați doi litri de sânge. La căpătâiul polițistului care e în comă stă, zi și noapte, soția acestuia Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / ”Mascatului” atacat cu sabia de un interlop i-au fost pompați doi litri de sânge. La căpătâiul polițistului care e în comă stă, zi și noapte, soția acestuia

EXCLUSIV / ”Mascatului” atacat cu sabia de un interlop i-au fost pompați doi litri de sânge. La căpătâiul polițistului care e în comă stă, zi și noapte, soția acestuia

Starea agentului șef adjunct Dan Ciprian Sfichi, în vârstă de 35 de ani, este în continuare una critică. Lovitura de sabie încasată de la traficantul de droguri Alexandru Huțuleac i-a provocat leziuni extrem de grave la cap, iar pierderile de sânge au fost masive. De aceea, în cursul zilei de astăzi, medicii care îl au sub observație la Iași au luat decizia să pompeze în trupul luptătorului cel puțin doi litri de sânge, adică aproape jumătate din cantitatea pe care ar trebui să o aibă un om de talia sa.

De Cristian Burcioiu,

Polițistul de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) Suceava a trecut cu bine peste prima noapte de după cumplitul atac căruia i-a căzut victimă. Însă, pentru ca organismul lui Ciprian – și așa foarte slăbit -,  să nu scadă sub anumiți parametri medicali deosebit de importanți, doctorii de la ”Reanimare” care-l monitorizează permanent au luat decizia să-l supună unei transfuzii.

”Organismul i-a fost alimentat cu ceva mai mult de doi litri de sânge. A fost o măsură de precauție prin care s-a dorit prevenirea unor scăderi dramatice a unor indici medicali. Colegul nostru este, în acest moment, tot în comă indusă iar legat de șansele sale de supraviețuire nu se poate face la acest moment o evaluare exactă. Totul depinde de evoluția ulterioară a stării sale de sănătate care se poate schimba de la o oră la alta”, ne-au dezvăluit colegi de-ai luptătorului atacat cu o sabie în timpul unei descinderi la locuința unui traficant de stupefiante.

Ciprian e tot în comă și e vegheat zi și noapte de soție. Copilașii lor sunt la bunici

Din momentul în care a fost anunțată de un psiholog că soțul ei a fost grav rănit în timpul unei misiuni de capturare a unor traficanți de droguri, soția luptătorului și-a mutat viața pe holurile spitalului. Alături de familie, femeia îl veghează neîncetat pe Ciprian și, ca și colegii acestuia, se roagă pentru viața lui. Cei doi copilași ai lor – ce au trei și cinci anișori -, sunt acum în grija bunicilor.

”Sute de polițiști au donat sânge pentru colegul lor. De la toate structurile, din toată țara. Chiar dacă nimeni nu le-a cerut, chiar dacă nu s-a anunțat că ar fi nevoie de sânge pentru Ciprian. Medicii au spus că e bine să fie o rezervă de sânge, pentru orice eventualitate”, au completat reprezentanți ai Poliției Române.

De regulă, infractorii care îi atacă pe polițiști la descinderi spun că au crezut atacați de…hoți

În timp ce agentul șef adjunct Dan Ciprian Sfichi este în comă și se luptă pentru fiecare clipă de viață, atacatorul său, Alexandru Huțuleac a ajuns în arestul IPJ Suceava sub acuzația de tentativă de omor. El l-a lovit, marți dimineața, cu o sabie pe ”mascatul” care, alături de alți polițiști din trupele speciale venise să-l captureze.Firește, interlopul nu va scăpa de cercetarea într-un dosar de trafic de stupefiante.

”De regulă, personajele care, în timp, au agresat polițiști în timpul unor descinderi, a unor misiuni de capturare, se apără spunând că au devenit violenți crezând că sunt atacați de hoți. Rămâne de văzut cum va justifica acest bărbat atacul cu sabie care l-a băgat în comă pe Ciprian. Se aude că la instanță ar fi spus că regretă incidentul, nu fapta…”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Polițistul de Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) a fost rănit, marți dimineața, în timpul unor percheziții desfășurate într-un dosar de trafic de droguri. Mascații au descins în domiciliul uneia dintre persoanele vizate, iar polițistul Dan Ciprian Sfichi a fost atacat cu o sabie, fiind rănit la braț și la cap.

sursă foto principal: Monitorul de Suceava

Close
Închide
  Close