Maternitatea Giulești din Capitală va fi mutată într-o altă clădire

Trei spitale din București, printre care și Maternitatea Giulești, unde aproape 40 de bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu, vor fi mutate în alte clădiri, a decis miercuri Consiliul General al Municipiului București.

Proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi în ședință.

Astfel, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale va trebui să caute și să achiziționeze noi clădiri în care să fie mutate trei spitale: Maternitatea Giulești, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul Cantacuzino, parțial – secţiile obstetrică-ginecologie I, II şi neonatologie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a amintit la începutul şedinţei CGMB că imobilul care găzduieşte Maternitatea Giuleşti a fost pe vremuri şcoală de meserii, iar această unitate medicală are nevoie urgentă de o clădire adecvată, care să îndeplinească toate criteriile din domeniu, potrivit Agerpres.

ASSMB spune, în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, că este necesară relocarea celor unități spitalicești din cauza modului nepotrivit în care funcționează spațiile medicale și non-medicale, siguranței structurale, neîndeplinirii unor cerințe ale Direcției de Sănătate Publică și încadrarea în categorii de clasă seismică a clădirilor în care funcționează spitalele, ce limitează desfășurarea activității.

Potrivit proiectului aprobat, pentru Maternitatea Giulești este nevoie de un imobil cu suprafața de cel puțin 14.000 de mp, pentru Spitalul „Dr. Dan Theodorescu” – 4.500 de mp, iar pentru Spitalul Cantacuzino – 5.000 de mp.

La începutul lunii decembrie, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut scuze părinților „pentru neplăceri”, după ce mai mulți de bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu și a subliniat că unitatea medicală este una dintre cele mai bune din țară.

Mai multe articole