Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Meleșcanu le mulțumește românilor din diaspora care au ieșit la vot, în contextul în care cozile în fața secțiilor de votare au fost interminabile

Meleșcanu le mulțumește românilor din diaspora care au ieșit la vot, în contextul în care cozile în fața secțiilor de votare au fost interminabile

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu le-a mulțumit românilor din diaspora care au ieșit duminică la vot, la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție. El atrage atenția că nu este suficientă înființarea mai multor secții de votare, ci este necesar ca sistemul de vot să fie schimbat.

De Cristina Radu,

„Vă mulțumesc tuturor celor din afara granițelor care au fost la vot, într-adevăr, la unele dintre ele cu așteptări destul de lungi. În mod evident, dublarea secțiilor de votare nu a fost suficientă în condițiile unei participări care a depășit orice așteptări! Este clară necesitatea de a schimba sistemul de vot!”, a scris Meleșcanu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el dă asigurări că la secțiile de votare foarte aglomerate „toți cei care se găsesc în clădire sau în curtea secțiilor de vot vor putea vota astfel încât să-și poată exprima opțiunile electorale”.

Mesajul ministrului de Externe vine după ce mii de oameni au semnat deja o petiție online prin care demisia lui.

De altfel, postarea de pe Facebook a ministrului a strâns, în doar jumătate de oră, câteva zeci de comentarii prin care oamenii îl critică pe Meleșcanu pentru modul în care au fost organizate alegerile în diaspora, pentru faptul că mii de oameni au stat chiar și șapte ore la coadă ca să voteze și îi reproșează că foarte mulți nu vor ajunge, până la ora 21.00, la urnele de vot.

PNL a anunțat deja că va depune o plângere penală împotriva lui Meleșcanu.

Biroul Electoral Central nu a fost de acord cu prelungirea programului de vot în diaspora, astfel încât să voteze toți românii.