Mercedes va actualiza softul motoarelor vehiculelor Mercedes Vito, al SUV-urilor GLC şi a limuzinei Mercedes Clasa C, a declarat luni Andreas Scheuer, ministrul Transporturilor, după o întâlnire cu Dieter Zetsche, șeful grupului Daimler.

Spre deosebire de Volkswagen, care a recunoscut că a manipulat emisiile pentru 11 milioane de mașini, Mercedes respinge orice critici privind ilegalitatea dispozitivelor sale.

KBA, autoritatea de reglementare din domeniul auto din Germania, a descoperit 5 dispozitive ilegale de control al emisiilor instalate pe vehicule Daimler cu motoare diesel, potrivit revistei Bild am Sonntag.

KBA suspectează că acestea ar fi fost utilizate pe majoritatea automobilelor Euro 6. Mercedes se pregătea de acest moment încă de acum câteva luni.

Șeful Audi, anchetat

De cealaltă parte, procuratura din Germania a anunţat luni, că Rupert Stadler – directorul Audi, este suspect în scandalul emisiilor. Audi este deținută de către Volkswagen.

Volkswagen a plătit amenzi de peste 26 de miliarde de euro în scandalul emisiilor în SUA, dar în Europa nu a plătit nimic.

Urmărește-ne pe Google News