Mergi direct la conținut »
Mesajele trimise de SUA și Marea Britanie de Ziua Națională. „Aplaudăm sacrificiile făcute de poporul român”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Mesajele trimise de SUA și Marea Britanie de Ziua Națională. „Aplaudăm sacrificiile făcute de poporul român”

SUA au felicitat România de Ziua Națională, printr-un mesaj al Secretarului de Stat al SUA Michael Pompeo. Oficialul american a „aplaudat” eforturile poporului român, la 30 de ani de la Revoluție, pentru construirea unei Românii democratice. Un mesaj asemănător a venit și de la ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble.

De Mihai Niculescu,

Secretarul de stat Mike Pompeo a publicat mesajul pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la București, amintind că americanii „prețuiesc” contribuțiile României în NATO și aportul țării noastre la menținerea securității regionale şi dezvoltarea energetică.

„Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să îi felicit pe toţi românii în numele Guvernului Statelor Unite.

Naţiunile noastre sunt prietene, Aliate şi partenere şi mă bucur să văd că Parteneriatul nostru Strategic, relaţia noastră economică şi legăturile interpersonale dintre noi devin mai puternice cu fiecare an. Preţuim profund contribuţiile României la misiunile NATO, precum şi spiritul de conducere al ţării dumneavoastră în ce priveşte securitatea regională şi dezvoltare energetică.

În cursul acestei luni vom aniversa 30 de ani de la Revoluţia română din 1989. Aplaudăm eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă, democratică şi mai prosperă” a spus Secretarul de Stat al SUA Michael Pompeo

Mesajul a fost publicat cu hashtagul #1Decembrie #ZiuaNaționalăaRomâniei, iar pagina de Facebook a Ambasadei SUA și-a schimbat logo-ul cu unul dedicat românilor.

Totodată, ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a afirmat duminică, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale pe Facebook, că ţara noastră nu mai este la fel „în nicio măsură” comparativ cu România socialistă exprimându-și speranţa ca progresele să continue şi în viitor.

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
Recomandări
Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
 

„Mă bucur să am această ocazie să vă felicit pentru sărbătoarea Zilei Naţionale a României. Decembrie este o perioadă în care celebrăm şi alte aniversări. A 30-a aniversare a libertăţii române care a fost câştigată cu mult sânge şi cu multe eforturi în 1989. Pentru mine, decembrie în România este şi o celebrare pentru că eu am sosit pentru prima oară în decembrie 1983 şi mă gândesc la cum s-a schimbat România în această perioadă. Pentru că ţara în care locuiesc acum nu este la fel în nicio măsură comparativ cu România socialistă. Mă bucur foarte mult să văd cum s-a schimbat această ţară, pentru majoritatea populaţiei doar în bine. Şi sper că avantajele pe care le-aţi dobândit şi progresul pe care l-aţi făcut să fie continuate şi în viitor. Românilor, la mulţi ani de 1 Decembrie”, a scris ambasadorul Regatului Unit la București.

Sursa foto: EPA

Close
Închide
  Close