Mesajul emoționant al nemților pentru a-i convinge pe britanici să oprească Brexitul

Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea cancelarului german Angela Merkel la conducerea formațiunii politice CDU, a făcut apel la Marea Britanie să anuleze Brexitul. Ea susține că nemții nu au uitat cum Marea Britanie a tratat Germania ca pe o națiune suverană după cel de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, Karrenbauer s-a alăturat mai multor oameni de afaceri și artiști germani, făcând apel la Marea Britanie să nu părăsească Uniunea Europeană, potrivit Mediafax.

„Fără măreaţa voastră naţiune, acest continent nu ar mai fi fost ceea ce este astăzi. După ororile celui de-al doilea război mondial, Marea Britanie nu a renunţat la noi. Ea a tratat Germania ca pe o naţiune suverană şi o putere europeană”, a spus Karrenbauer.

Totodată, succesoarea lui Merkel mai arată că nemților le va fi dor de umorul negru britanic, dacă Brexitul va fi dus la bun sfârșit.

„Ne va fi dor de legendarul umor negru britanic şi de ieşirile la bar după orele de lucru pentru a bea un pahar. Ne va lipsi ceaiul cu lapte şi condusul pe partea stângă a drumului. Şi ne va lipsi să vedem pantomima la Crăciun. Dar mai mult decât orice altceva, ne va lipsi poporul britanic – prietenii noştri de peste Canal”, a mai transmis omul politc.


CITEȘTE ȘI: FOTO | Polițiștii din Dubai sunt antrenați de un român. Fostul căpitan al echipei naționale a României de rugby în 7 face senzație pe plajele arabe


Mai multe articole