Mergi direct la conținut »
Mesajul emoționant al primarului Londrei: Suntem cel mai minunat oraş din lume
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mesajul emoționant al primarului Londrei: Suntem cel mai minunat oraş din lume

Mesajul emoționant al primarului Londrei: Suntem cel mai minunat oraş din lume

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a transmis, luni seara, un mesaj emoționant londonezilor, vorbind despre încercările dramatice prin care a trecut orașul în ultima perioadă, dar adăugând că trebuie să lupte împotriva răului și să sărbătorească ceea ce este important deoarece sunt ”cel mai minunat oraș din lume”, scrie The Guardian.

”Au fost câteva luni extrem de dificile pentru orașul nostru și pentru toți londonezii.  Atentatul terorist îngrozitor din Finsbury Park a urmat noaptea trecută incendiului îngrozitor de la Grenfell Tower și recentelor atacuri de la Westminster Bridge și London Bridge. Londonezii sunt îndurerați în mod evident, iar toți cei afectați sunt, desigur, în suferință, dar Londra este un oraş rezistent. Suntem cel mai minunat oraş din lume”, și-a început Khan discursul.

După ce și-a manifestat solidaritatea față de victime și familiile lor, mulțumind forțelor de intervenție pentru felul în care au reacționat, edilul a spus că ”acesta a fost în mod clar un atac deliberat asupra londonezilor nevinovați, dintre care mulți se întorceau de la rugăciunile de seară din timpul Ramadanului. Nu cunoaștem încă motivele din spatele atacului, dar terorismul este terorism – indiferent de țintă și indiferent de ceea ce îi inspiră pe infractorii bolnavi care efectuează aceste crime oribile”.

Sadiq Khan a adăugat că apariția unor noi tragedii nu va împiedica autoritățile să se ocupe de cele vechi. ”Vreau să îi asigur pe londonezi că acest atac nu va distrage în nici un fel atenția de la alte activități urgente pe care poliția și serviciile de urgență le rezolvă în prezent: munca de recuperare de la Grenfell Tower, sprijinirea victimelor și a comunității locale din Kensington și eforturile de a obține dreptate în cazurile atacurilor teribile de la Westminster, London Bridge și Manchester. Atacul din Finsbury Park este un atac asupra tuturor, asupra toleranței, a libertății și a respectului. Trebuie să ne descurcăm pe extremismul de toate felurile – indiferent că vorbim de terorismul islamist sau alte forme de extremism”.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

Primarul musulman al Londrei a ținut să-l laude pe imamul de la moscheea Finsbury Park, cel care s-a asigurat că atacatorul nu este atacat de mulțimea furioasă, până la sosirea poliției. ”Mi-a  fost descris modul în care oamenii s-au luptat cu teroristul și apoi cum imamul local, Mohammed Mahmoud, s-a asigurat că alții nu i-au făcut rău în timp ce așteptau poliția. Acest tip de povești ne dau speranță. Ele arată că valorile, justiția, statul de drept și hotărârea noastră vor fi întotdeauna mai puternice decât ura și teroarea extremiștilor”.

Edilul le recomandă londonezilor să lupte împotriva terorismului, a extremismului și a tragediilor cu veselie și să sărbătorească, așa cum le este obieciul. ”Londra a trecut printr-o săptămână incredibil de dificilă, dar știu că londonezii vor rămâne puternici și uniți. Cel mai bun răspuns pe care îl putem arăta acum, ca un oraș, este să ieșim și să sărbătorim ce este minunat despre Londra. În această vară, avem o serie incredibilă de evenimente uimitoare de care oamenii le pot bucura – celebrând sportul, cultura noastră și modul nostru de viață. De la Campionatul Mondial de Atletism și Turneul de la Wimbledon, până la micile evenimente locale din întreaga noastră capitală. Ar trebui să le folosim pentru a sărbători libertățile pe care le bucurăm – și pentru a arăta lumii nu numai că ne tolerăm diferențele, dar le celebrăm și le prețuim”.

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”
Recomandări

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”

În încheiere, Sadiq Khan a spus că ”Acum este mai important ca niciodată să ne concentrăm asupra acelor lucruri care ne unesc, care fac orașul nostru atât de mare – valorile noastre de toleranță și respect, credința noastră că diversitatea noastră ne face mai puternici. Trebuie să ne amintim de aceste lucruri, deoarece acestea sunt motivele pentru care putem fi siguri că nu vom permite niciodată teroriștilor să ne dezbine și nu vom fi niciodată învinși de cei care încearcă să ne facă rău și să distrugă modul nostru de viață”.

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților
Recomandări

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților

Sadiq Khan a fost ales anul trecut primar în Londra, devenind primul musulman care conduce orașul. El s-a născut în 1970, într-o familie pakistaneză recent imigrată în Regatul Unit. El a crescut într-un bloc de locuinţe sociale la Tooting, un cartier popular din sudul Londrei, împreună cu cei şase fraţi şi sora sa. Tatăl său era şofer de autobuz, iar mama sa croitoreasă.

La şcoală, Sadiq Khan a vrut să studieze mai întâi științele, însă un profesor l-a orientat către drept, după ce a observat că are darul oratoriei. Astfel actualul primar al Londrei a devenit avocat specializat în drepturile omului şi prezidează timp de trei ani ONG-ul Liberty.

La vârsta de 15 ani, se înscrie în Partidul Laburist. În 2005 îşi abandonează cariera de avocat şi este ales deputat în Tooting, unde locuieşte în continuare împreună cu soţia sa, Saadiya, o avocată şi cele două fiice adolescente ale lor.

Trei ani mai târziu, Gordon Brown îi oferă postul de ministru însărcinat cu Comunităţile, iar în anul următor pe cel de ministru al Transporturilor. El devine primul musulman care face parte din cabinetul unui premier britanic.

Close
Închide
  Close