Michael Cohen a recunoscut că a făcut plăți pentru a influența alegerile prezidențiale din SUA din 2016

Michael Cohen, condamnat la 3 ani de închisoare

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, a recunoscut marți că a făcut plăți pentru a influența alegerile prezidențiale din SUA din 2016. Cohen s-a declarat vinovat în fața unui instanțe, conform înțelegerii la care ajunsese cu procuratura.

La tribunalul federal din districtul newyorkez Manhattan, unde a fost audiat, avocatul în vârstă de 51 de ani a recunoscut că a încălcat legislația privind finanțarea campaniilor electorale. Acordul cu procurorii include recunoașterea mai multor infracțiuni: determinare intenționată a unei contribuții financiare ilegale la campanie din partea unei firme, contribuție financiară excesivă la campania electorală, cinci fraude fiscale, respectiv declarații false la o instituție financiară, scrie Agerpres.

Cohen a precizat că a aranjat plățile „cu scopul principal de a influența alegerile”, la indicațiile unui candidat la o funcție federală, pe care nu l-a numit.

Judecătorul William Pauley III a declarat în cadrul ședinței că înțelegerea acuzatului cu procurorii include o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani și 3 luni. Magistratul a fixat data pronunțării sentinței pe 12 decembrie și a stabilit o cauțiune de 500.000 de dolari.

Trump nu a reacționat la întrebările presei despre faptul că fostul său avocat și-a recunoscut vinovăția.

Totodată, luni a fost găsit vinovat și fostul șef al campaniei electorale a lui Donlad Trump, Paul Manafort, de opt infracțiuni legate de fraude bancare și fiscale.


CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea ia în calcul un protest împotriva lui Klaus Iohannis: ”Există o fierbere foarte mare în partid”


FOTO: EPA

Mai multe articole