În Italia, micuța a fost supusă unui prim transplant cu celule stem, intervenție peste care a trecut cu bine. Însă drumul până la vindecare este lung, iar fetița are nevoie de ajutor pentru a strânge cei 20.000 de euro necesari continuării tratamentului salvator.

Zilele trecute, medicii italieni de la Clinica ”San Matteo”, din Pavia, i-au dat Adinei Popa, mama Antoniei, o veste extraordinară: rezultatele analizelor făcute imediat după o primă intervenție chirurgicală arată că trupul fetiței a răspuns bine la transplantul de celule stem recoltate de la mama ei.

”Suntem în al nouălea cer. Corpul Antoniei a acceptat celulele stem care i-au fost inițiate. Rezultatele analizelor arată că măduva ei lucrează acum cu celule stem de la mine. S-au prins sută la sută, așa ne-au spus specialiștii italieni”, ne-a spus Adina Popa, la scurt timp după ce a primit rezultatele testelor.

În Italia, Antonia va fi supusă unui nou transplant de celule stem

Lupta cu cancerul care, inițial, a afectat 80 la sută din măduva spinării fetiței este departe de a fi câștigată, pentru că tratamentele s-ar putea întinde pe durata a patru-cinci ani. Planul terapeutic gândit acum de oncologii italieni include – în afara tratamentelor, investigațiilor și a ședințelor de chimioterapie de întreținere personalizate -, încă un transplant de celule stem. O strategie medicală cu costuri care se ridică la aproximativ 20.000 de euro.

”Acum, analizele fetiței scad și urcă. Mi s-a spus că e firesc după o așa intervenție chirurgicală. Când starea ei se va stabiliza, va fi pregătită pentru transplantul final, acel hop uriaș pe care sperăm să-l trecem și cu ajutorul oamenilor pe care îi rog din suflet să ne ajute să adunăm cei 20.000 de euro necesari”, a mai spus mama fetiței.

Antonia, alături de mama ei, Adina, într-o rezervă a Clinicii ”San Matteo”, din Pavia

Antonia va rămâne în Italia o perioadă mai lungă, chiar și după cel de-al doilea transplant de celule stem recoltate de la mama ei. Fetița va fi monitorizată permanent, iar decizia externării va fi luată în funcție de răspunsul organismului. Așa că familia va avea nevoie de bani nu numai pentru tratamente, ci și pentru cazare.

”Nu știu când vom veni acasă. Dar sper ca atunci când se va întâmpla, Antonia să fie vindecată. Șansele ei sunt acum de 70 de la sută, dar în România nu i-au dat nici măcar una… Cinci luni, zi de zi, medicii români mi-au spus că fata mea o să moară, că nu mai am ce să mai fac…”,  a adăugat Adina Popa.

Cei care doresc să o ajute pe Antonia, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ANTONIA».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

 

Urmărește-ne pe Google News