Mergi direct la conținut »
Mihai Constantinescu a debutat în corul de copii al Radiodifuziunii Române. Când a lansat primele melodii din carieră
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mihai Constantinescu a debutat în corul de copii al Radiodifuziunii Române. Când a lansat primele melodii din carieră

Mihai Constantinescu a debutat în corul de copii al Radiodifuziunii Române. Când a lansat primele melodii din carieră

Mihai Constantinescu a cântat, încă din copilărie, în corul de copii al Radiodifuziunii Române, iar în anul 1964 făcea parte din cunoscuta formație „Mondial”. În perioada următoare, i-au apărut și primele piese, mai întâi „Păpușa” și apoi „Anotimpuri” (1971).

De Dragoș Tănase,

Ulterior, a apărut în spectacole de revistă la Casa Studenților „Grigore Preoteasa” din București, scrie Fanatik.

A mai cântat și cu „Dixie 74” și „Modern Group” al lui Petre Magdin, în care acesta cânta la trompetă, Marcel Dragomir la saxofon, iar Marius Țeicu la pian.

În 1971 a debutat la TVR, într-un spectacol de varietăți. În 1975, compoziția sa „Am visat”, interpretată de Corina Chiriac, obținea Premiul III la Festivalul Șlagărelor de la Dresda.

În 1981, cântecul „I.E.F.S ura!” câștiga festivalul național „Șlagăre în devenire”.

Mihai Constantinescu a fost unul dintre cei trei cântăreți consacrați de Titus Munteanu într-un „trio formidabil” mult îndrăgit de public în anii ‘80, alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu.

În anul 1999 a lansat single-ul „Iubiţi şi câinii vagabonzi”, care s-a bucurat de o mare popularitate.

A fost şi compozitor, unele dintre piesele sale apărând pe dublul CD al cântăreţei Anastasia Lazariuc lansat în 2003. De altfel, Mihai Constantinescu a avut o colaborare lungă cu Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind „Maria”.

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

De-a lungul carierei a avut numeroase turnee în Europa, dar şi în SUA.

În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România i-a lansat un caiet de cântece selectate din şlagărele lansate în trei decenii. Tot în anul 2002, Mihai Constantinescu a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Uşoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii.

Printre piesele celebre lansate de Mihai Constantinescu se mai numără „Sus în deal” (1987), amintește Mediafax.

A fost unul dintre artiştii simbol ai muzicii uşoare româneşti din anii 1970, alături de cântăreţi precum Dan Spătaru, Margareta Pâslaru, Angela Similea sau Cornel Constantiniu.

În 1972 a terminat Școala Populară de Artă, la clasa Floricăi Orăscu, la un an după ce absolvise Institutul de Educație Fizică și Sport din București.

Mihai Constantinescu a murit marți seară, la ora 19.00. Artistul fusese internat la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, din luna mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Close
Închide
  Close