Mergi direct la conținut »
Minerul Alin Băran ar fi murit din cauza bacteriilor din spital. Spitalul de Arși din Capitală, verificat de Ministerul Sănătății
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Minerul Alin Băran ar fi murit din cauza bacteriilor din spital. Spitalul de Arși din Capitală, verificat de Ministerul Sănătății

Minerul Alin Băran ar fi murit din cauza bacteriilor din spital. Spitalul de Arși din Capitală, verificat de Ministerul Sănătății

Minerul Alin Băran ar fi murit din cauza bacteriilor din Spitalul de Arși din Capitală. Este acuzația gravă făcută de președintele Asociației Naționale a Protecției Pacienților. Vasile Barbu susține că bărbatul avea arsuri pe 50 la sută din suprafața corpului și la nivelul căilor respiratorii.

Alin Băran s-a stins din viață joi dimineață, la 10 zile după explozia din Mina Uricani. Bărbatul ar fi fost ucis din cauza infecțiilor dobândite în Spitalul de Arși din Capitală, susține președintele Asociației Naționale a Protecției Pacienților. Vasile Barbu, potrivit digi24.ro.

„Arsurile lui nu erau atât de profunde, dezinfectându-l cu o bacterie periculoasă, i-a luat viața”, a declarat, pentru sursa citată, Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale a Protecției Pacienților.

Potrivit fișei pacientului, pacientul avea două infecții cu Klebsiella şi Pioceanic, germeni extremi de periculoşi ce se găsesc cel mai adesea în spitale.

„Infecția care l-a răpus a fost cea cu Piocianic”, a explicat Barbu.

Minerul a fost infectat cu mai mulți germeni, după cum rezultă din fișa medicală

Ministerul Sănătății a cerut Inspecției Sanitare de Stat să facă un control pentru a verifica dacă se confirmă informațiile apărute în spațiul public cu privire la cauzele decesului minierului de 43 de ani.

Contactat de reporterii Libertatea, medicul-şef al secţiei de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, a menționat că bărbatul a venit din mină plin de bacterii, fără să facă alte comentarii.

Ceilalți doi mineri răniți în urma exploziei din mina Uricani sunt în continuare internați. Unul dintre bărbați este îngrijit la spitalul Bagdasar Arseni și a fost detubat, spun surse medicale. Colegul său este în stare bună și urmează să fie externat în curând de la Spitalul de Arși din Capitală.


Citește și Un băiat de opt ani a murit, după ce ambulanța în care se afla a fost jefuită


 

Close
Închide
  Close