De Mihai Niculescu,

Sâmbătă am fost la Iaşi, oraşul despre care Nicolae Iorga spunea în 1937 că „este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei. Am avut discuţii foarte interesante şi aplicate cu reprezentanţii mediului de afaceri local care mi-au împărtăşit atât ideile, părerile şi soluţiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum şi problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceştia a fost lipsa forţei de muncă. Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum şi în alte ţări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniţia negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât şi dorinţei de revenire acasă a celor plecaţi la munca în străinătate”, a scris Teodorovici, duminică, pe Facebook.

„Oamenii care înţeleg să fie alături de alţi oameni şi împreună pentru România ştiu deja ceea ce simt şi gândesc…#insistpentruRomania” a conchis ministrul finanțelor.

Ministrul Finanţelor declara, pe 6 aprilie, că ţările europene din care pleacă multă forţă de muncă spre restul Uniunii Europene ar trebui să se gândească la un „pachet agresiv” de măsuri care să aducă o soluţie pentru mobilitatea selectivă, care duce la exodul creierelor.


Citește și: Liviu Dragnea, înfierat la Iași, a ținut discursuri în spatele ușilor închise. „Bine ai venit în Moldova, nimicule!”