De Adrian Ilie,

”Ieri Biroul Electoral Central, în dispret față de lege și de realitatea politică, a decis că Mircea Diaconu, candidatul susținut de ALDE și de Pro România, nu are dreptul la reprezentanți în secțiile de votare. Iar fără reprezentanți, orice candidat important este lăsat fără minima protecție în fața tentației aranjamentelor de culise”, a scris, pe Facebook, Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta acuză că decizia a fost orchestrată de către social-democrați cu scopul de a crea probleme suplimentare unui candidat pe care îl apreciază drept un rival direct pentru Mircea Diaconu.

”Înțeleg că Mircea vă suflă-n ceafă în sondaje, dar, doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru încât sunteți gata să transformați PSD la loc în FSN? Vreți să vă înlăturați competitorii prin orice mijloace, doar-doar veți prinde salvatorul tur doi? Am să vă spun doar atât, dumneavoastră și celorlalți complici la această mârșăvie electorală, că nu am altfel cum să-i spun: când sapă groapa altuia, ”orice om să-i fie frică”!”, a conchis Tăriceanu.

Printr-o hotărâre de interpretare a Legii alegerilor prezidențiale, BEC a decis că drept de a avea reprezentare în secțiile de votare au partidele care au candidați înscriși în competiția electorală care au grup parlamentar propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului și care au obținut la ultimele alegeri parlamentare mandate de deputat sau senator pe liste proprii.

Mircea Diaconu candidează cu susținerea ALDE și Pro România, însă ALDE nu mai are grupuri parlamentare proprii după excluderea senatorului Teodor Meleșcanu, iar Pro România nu a participat la ultimele alegeri fiind înființat după 2016.

Citeşte şi:

14 candidaţi se vor confrunta la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie. BEC a anunţat lista finală

UPDATE| Biroul Electoral Central a amânat tragerea la sorți a ordinii candidaților pe buletinele de vot. Sunt așteptate deciziile CCR

Cine sunt cei mai bogaţi candidaţi la alegerile prezidenţiale: Viorel Cataramă şi Ramona Ioana Bruynseels, în top

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor