Răsturnare de situație în cazul cuplului decedat într-un hotel din Egipt. Ce a scos ancheta la iveală

Autoritățile egiptene au anunțat că moartea cuplului de britanici decedați într-un hotel din Egipt a fost cauzată de bacteria E. coli. Rezultatul autopsiei arată că cei doi soți au prezentat complicații în urma infectării cu bacteria E.coli, scrie BBC News.

John și Susan Cooper, din Burnley, Lancashire, au murit într-un hotel din stațiunea egipteană Hurghada pe 21 august. Ulterior, sute de clienți ai hotelului eu fost evacuați ca măsură de precauție.

Autoritățile egiptene au permis, vineri, familiei celor doi să ridice corpurile și să le transporte în Marea Britanie pentru înmormântare.

Într-o declarație oficială, procurorul general egiptean a declarat că autopsiile post-mortem au arătat că bacteria E. coli a fost un factor în ambele decese.

Testele au arătat că John Cooper, în vârstă de 69 de ani, a suferit o dizenterie intestinală acută cauzată de E.coli, iar soția sa, în vârstă de 63 de ani, a suferit o complicație legată de o infecție, cauzată, cel mai probabil, tot de E. coli.

Procurorul a spus pe trupurile celor doi nu au fost observate urme de violență.

Săptămâna trecuta, testele de igiena la hotelul Steigenberger Aqua Magic, în care au fost cazați cei doi, au arătat un nivel ridicat de prezență a bacteriei E. coli.

Cu toate acestea, fiica cuplului, Kelly Ormerod, a declarat pentru BBC că nu crede în ceea ce susțin autoritățile egiptene. Ea a spus că simptomele pe care părinții ei le prezentau nu aveau nimic în comun cu cele cauzate de o infecția cu E. coli.


Citește și: Lovitură dură primită de Ungaria! S-a votat activarea Articolului 7 din Tratatul UE, pentru „nerespectarea statului de drept”


Mai multe articole