3993-144123-4actmonstru.jpg

Gestul ucigaş al lui Mihai Cătălin Szasz (21 de ani) pare, la prima vedere, unul de neînţeles. Din luna februarie, acesta împărţea celula nr. 54 de la Penitenciarul Codlea cu “Monstrul din Braşov”. Cei doi păreau a se înţelege de minune. Ionuţ George Nicolae îi oferea noului său amic inclusiv din mâncarea pe care o primea de acasă, de la părinţii lui. Nici un gest, nici o vorbă tăioasă, nimic din discuţiile celor doi nu avea să prevestească ce s-a întâmplat sâmbătă seara.

3993-144127-45cadavru1.jpg

3993-144129-45mada.jpgCriminalul: «Omul ăsta nu trebuia să mai trăiască»

Era ora 22.45 când s-a dat alarma. Gardianul de pe palier, care tocmai le spusese altor deţinuţi să dea televizorul mai încet, a auzit o bufnitură în camera lui Ionuţ. A deschis vizeta şi l-a văzut pe Szasz “călare” pe Nicolae, strângându-l de gât pe “monstru”. Până când uşa grea de metal a fost deschisă, cheile de la celule fiind ţinute după ora 22.00 de şeful de tură, Nicolae îşi dăduse ultima suflare. La televizorul din celulă rulau, în acel moment, scene ale unui film de acţiune… Interogat ore în şir de anchetatori, criminalul le-a spus, iniţial, acestora că totul a pornit de la o joacă şi că l-a ucis fără să vrea.

3993-144128-45cadavru2.jpg

3993-144130-45vasilica.jpgApoi, pe parcursul audierilor, Cătălin Szasz a povestit că ei se uitau la TV, moment în care Ionuţ a început să povestească, cu lux de amănunte, modul în care le-a omorât pe Vasilica Mihai (27 de ani) şi pe Mădălina Motrună (17 ani). Cum le-a chinuit, cum le-a ucis, cum le-a păstrat cadavrele luni în şir… “În acele clipe, mi-am dat seama că omul ăsta nu trebuia să mai trăiască”, a declarat Szasz în timpul anchetei, susţinând că, ascultându-l pe Ionuţ, a clacat. El a pretins că nu a fost ceva premeditat. Îngrozit de ceea ce auzea, a făcut o criză de nervi, s-a repezit la Ionuţ, i-a prins capul cu braţul şi i-a rupt gâtul. Medicii legişti vor stabili cu exactitate ce a provocat moartea “Monstrului”.

Cine a fost Ionuţ

Ionuţ George Nicolae avea 27 de ani. Din vara anului trecut, când s-a aflat că a omorât două tinere şi le-a aruncat cadavrele într- un şanţ din curtea unei case din Bacău, el a stat numai în arest. A fost expertizat psihiatric şi specialiştii au ajuns la concluzia că a avut discernământ atunci când a ucis. La finele anului trecut, procurorii l-au trimis în judecată, cerând închisoarea pe viaţă. Judecătorii nu au mai apucat să dea o sentinţă în acest caz.

3993-144131-45casagroazei.jpg

A fost pedepsit de un tâlhar

Mihai Cătălin Szasz, tânărul de 21 de ani, care i-a rupt gâtul “Monstrului”, are un cazier infracţional bogat.

Condamnat la patru ani pentru falsificare de monede, individul mai are în spate peste 29 de infracţiuni de furt şi tâlhărie, iar în 2007, chiar a încercat să evadeze de la Judecătoria Braşov. Încă de la vârsta adolescenţei, el a intrat în vizorul poliţiştilor. Pe când avea 13 ani, Szasz a furat cheile de la maşina concubinului mamei sale şi a plecat la plimbare pe străzile Braşovului. Cu poliţia pe urmele sale, a tamponat un autobuz, iar după o cursă de aproape zece kilometri, s-a răsturnat cu maşina pe câmp, la ieşirea spre localitatea Prejmer. A scăpat cu câteva contuzii la cap şi la picioare.

Avocatul lui Nicolae crede că tânărul a fost asasinat la comandă

Ovidiu Văduva, avocatul care l-a reprezentat pe Ionuţ George Nicolae în instanţă, bănuieşte că uciderea clientului lui nu este doar o întâmplare. “Cred că este o crimă la comandă”, a declarat avocatul. Văduva a susţinut că îl cunoaşte pe Mihai Cătălin Szasz, cel care l-a ucis pe “Monstru”. “Era un individ periculos. Prin 2006, înarmat cu un cuţit, a intrat într-o maşină şi a plecat cu tot cu proprietar.

3993-144133-45sant.jpg

A fost implicat în fals de monede, iar după ce a fost prins, a încercat să evadeze din arestul Poliţiei”, şi-a amintit Văduva. Avocatul mai crede că Szasz ar fi fost criminalul perfect. “El avea de stat opt ani, însă îi veneau din urmă dosarele mai vechi. I s-ar fi cumulat pedepsele şi ar fi ajuns cam la 15 ani. Cam cât iei pentru ucidere. Nu ar fi avut nimic de pierdut”, a subliniat avocatul. (Liviu Cioineag)

«Şi-a meritat soarta, nenorocitul!»

Familiile celor două victime ale “Monstrului” au trecut prin momente crunte. Atât părinţii Mădălinei Motrună, cât şi cei ai Vasilicăi Mihai, au trăit, luni întregi cu speranţa că fetele, ambele dispărute de acasă, sunt în viaţă. Ucigaşul avea grijă să le trimită bieţilor oameni mesaje pe telefoane de pe mobilele victimelor, ca şi când acestea ar fi trăit.

3993-144125-fam.jpg

După aflarea cumplitei veşti, înnebunite de durere, familiile au reacţionat diferit. În vreme ce soţii Motrună au ales să tacă, refuzând orice declaraţie şi lipsind de la toate înfăţişările la proces, părinţii Vasilicăi Mihai au fost prezenţi la toate termenele şi şi-au strigat în gura mare durerea, blestemându- l de fiecare dată pe criminal.

3993-144132-45parintimada.jpg

“Mă bucur, cum să nu! Că am plâns destul pentru fiica mea. Să plângă şi părinţii lui pentru el”, ne-a spus Maria Stoica, mama Vasilicăi, prima victimă a “Monstrului”. “Şi-a meritat soarta, nenorocitul! Noi speram să fie proces, dar Dumnezeu a făcut dreptate. Dacă avocatul crede că e crimă la comandă, n-are decât, că doar nu am comandat-o eu. Dumnezeu l-a pedepsit”, a mai spus mama Vasilicăi. (Liviu Cioineag)

Căsăpite pentru bani

Libertatea a prezentat cu lux de amănunte cazul “Monstrului din Braşov”. Odiseea criminală a taximetristului Ionuţ George Nicolae începe în 2006, când a omorât-o cu un piolet pe Vasilica Mihai, o tânără de 27 de ani din Zărneşti, pentru nişte bani pe care îi datora femeii. În august 2007, “Monstrul din Braşov” a ucis din nou.

Pe cea de-a doua victimă, Mădălina Motrună, de 17 ani, fiica adjunctului pompierilor din Braşov, Ionuţ a torturat- o ca să spună unde ţineau părinţii ei cei 30.000 de euro pe care tocmai îi încasaseră după ce vânduseră un teren. Cadavrele au fost găsite, în iulie anul trecut, într-un şanţ din curtea unei case din Bacău. (Cosmin Barbu)

„Ce chirurg poate să facă asta?!” » Incredibil cum arăta această femeia înainte
PARTENERI - GSP.RO
„Ce chirurg poate să facă asta?!” » Incredibil cum arăta această femeia înainte
Marian, dezvăluire ȘOCANTĂ despre moartea Mădălinei Manole. Se schimbă TOT ce știam!!
Playtech.ro
Marian, dezvăluire ȘOCANTĂ despre moartea Mădălinei Manole. Se schimbă TOT ce știam!!
Cum a fost găsit Petrișor, românul care a dispărut la granița dintre Slovacia și Ungaria. Mesajul familiei
Observatornews.ro
Cum a fost găsit Petrișor, românul care a dispărut la granița dintre Slovacia și Ungaria. Mesajul familiei
Horoscop 25 iunie 2021. Peștii își vor pune mai multe întrebări și vor găsi și răspunsurile cele mai bune
HOROSCOP
Horoscop 25 iunie 2021. Peștii își vor pune mai multe întrebări și vor găsi și răspunsurile cele mai bune
Se întorceau acasă din Italia, când au fost loviți de tragedie. Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat când au ajuns în Cluj. VIDEO
Știrileprotv.ro
Se întorceau acasă din Italia, când au fost loviți de tragedie. Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat când au ajuns în Cluj. VIDEO
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
Telekomsport
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
1.000mp de ziduri devin opere de artă ce purifică aerul din București (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
1.000mp de ziduri devin opere de artă ce purifică aerul din București (PUBLICITATE)