Acesta era cunoscut pentru implicarea sa în evenimentele din decembrie 1989. A fost membru în Consiliul Frontului Salvării Naționale. La data de 4 februarie 1990, căpitanul de rangul I Emil Dumitrescu a fost înaintat la gradul de contraamiral. A fost avansat la 11 mai 1993 la gradul de viceamiral, scrie dcnews.ro.

Cico Dumitrescu a fost secretar de stat în Ministerul de Interne și consilier de stat la Administrația Prezidențială.

În luna iunie a anului trecut, președintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Emil Cico Dumitrescu, în dosarul Revoluţiei, iar în decembrie a fost pus sub acuzare, pentru crime împotriva umanităţii. În acest dosar este urmărit penal şi fostul preşedinte Ion Iliescu, tot pentru crime împotriva umanităţii, el fiind acuzat că a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut „un evident caracter diversionist”.

Despre Ion Iliescu și Emil Cico Dumitrescu, procurorii militari au precizat că au contribuit la amplificarea psihozei privind pretinsa existență a unor terorişti la nivelul Capitalei în decembrie 1989.

Citește și: Cum batjocorește justiția fetele de 10 ani violate. Procuror și judecător: „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”!

Urmărește-ne pe Google News