Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un vițel roșu creează controverse printre creștini: se împlinește o profeție biblică?

Un vițel roșu creează controverse printre creștini: se împlinește o profeție biblică?

Un vițel roșu a fost fătat recent în Israel, iar unii teologi localnici susțin că acesta este un semn biblic, nașterea acestuia fiind consemnată în cartea sfântă.

Se spune că nașterea și sacrificarea unui vițel roșu va preceda construcția celui de-al treilea Templu la Ierusalim. Dar simbolizează și „începutul sfârșitului” actualei epoci.

Rabinul Chain Richman a declarat că a sosit timpul ca al Treilea Templu să fie construit, după nașterea acestui animal așteptat de credincioși de 2.000 de ani. Primele două temple au fost dărâmate.

Animalul e „fără cusur”

Animalul va fi examinat foarte atent de specialiști, ca să se constate dacă e chiar animalul menționat în cartea sfântă că ar urma să se nască și care precede construcția templului nou.

Liderii Institutului Templic au înființat un program în Israel în urmă cu trei ani și au încercat să reproducă o vacă perfect roșie. Embrionii congelați de la vaci roșii au fost importați și plantați în vaci tradiționale israeliene, a anunţat Israel News.

O comisie a rabinilor de la Institutul Templului a confirmat că juninca roșie a îndeplinit cerințele profetice. Profeția din Biblia evreiască spune că vaca trebuie să fie roșie „fără cusur”, dar faptul că s-a „lucrat” la reproducerea lui, ar putea să-l „descalifice” în ochii altora.

Vaca roșie simbolizează începutul unei noi epoci a credinței.


Citește și:

REPORTAJ/ Fără mâini și picioare, dar învață la o școală obișnuită. Lecția de viață a unei fetițe orfane din Vaslui