De Iulian Budușan,

Oficialul de la ministerul Sănătății spune că autoritățile au reușit să-i identifice pe toți cei cu care a călătorit italianul în avion și că sunt evaluate persoanele care au stat cel mai aproape de acesta.

Din cele 32 de probe recoltate, 11 au fost negative, iar restul vor fi date publicității la ora 14, a mai spus Nu avem niciun caz de coronavirus, toate probele au fost negative.

Cesare Emendatore, un italian în vârstă de 71 de ani confirmat cu coronavirus, a fost 5 zile în România, în perioada în care se presupune că ar fi fost contagios.

Autoritățile române au stabilit că italianul a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane, însemnând pasagerii din avioanele cu care a călătorit la dus și la întors și care au stat în imediata lui apropiere, echipajele, personalul de la firma de la care a închiriat o mașină, socrii lui (care sunt deja izolați la domiciliu), plus alte eventuale persoane din județele Dolj și Gorj.

Italianul infectat cu noul coronavirus a călătorit în Craiova, unde a fost 5 zile, în perioada 18-22 februarie. Revenit în Italia, acesta s-a prezentat la urgență cu simptome de gripă. După teste, acesta a fost găsit pozitiv pentru coronavirus și a fost transportat de urgență la un spital din Rimini, Italia.

Cursa Bologna – Craiova de marţi seara a fost anulată, iar avionul a ajuns gol în România, din cauză că nu s-a făcut dezinfecţia aeronavei, iar în acest avion a călătorit, acum câteva zile, cetățeanul italian Cesare Emendatore, care a fost depistat coronavirus pozitiv.

Citeşte şi:

El este italianul de 71 de ani care a fost diagnosticat cu noul coronavirus, după ce săptămâna trecută a stat 5 zile în România

12 persoane care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus, puse în izolare la domiciliu, iar probele trimise la analize

Unde a fost și ce a făcut italianul infectat cu noul coronavirus în cele 5 zile cât a stat în România

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres