Acum, cu ocazia sosirii sale, Ministerul de Externe israelian a pregătit un videoclip prin intermediul căruia românii îl pot cunoaşte pe noul şef al misiunii diplomatice, postat şi pe conturile oficiale de Facebook, Twitter şi Instagram – @IsraelinRomania.

„Este o mare bucurie să mă întorc în România, ţară cu care Israelul are o relaţie neîntreruptă şi ascendentă încă de la înfiinţarea statului evreu”, mărturiseşte David Saranga, în limba română, într-un videoclip postat pe Facebook.

De la aeroport, David Saranga va merge direct la Memorialul Victimelor Holocaustului, pentru a depune o coroană de flori în memoria celor 400.000 de evrei care au pierit în timpul Holocaustului din România şi pentru a rosti Kaddish, o rugăciune pentru omagierea lor, a precizat sursa citată.

Înaintea sa, ambasadorul Israelului în țara noastră a fost Tamar Samash, care a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru Libertatea, despre mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Tamar Samash a explicat ce tratament preferențial vor primi țările care își mută primele ambasada la Ierusalim și care au fost primele concluzii după vizita premierului Viorica Dăncilă în Israel.


Citește și… VIDEO: Familia care de 45 de ani își caută copilul pierdut. „Mi-am cântărit merele. Când m-am întors, nu mai era”, își amintește mama lui Țiți


 

Urmărește-ne pe Google News