De Andrada Lăutaru (traducere),

de Christine Hauser (traducere de Andrada Lăutaru)

Povestea lui Brown a făcut înconjurul țării și a dictat multe titluri naționale, a crescut gradul de conștientizare a situației tinerilor traficați și a inspirat reforma justiției penale din Tennessee.

În ianuarie, Bill Haslam, guvernatorul statului la acea vreme, a cedat presiunii parlamentarilor, activiștilor și celebrităților și i-a acordat clemența.

Plasată în adopție încă din copilărie, Cyntoia Brown, acum în vârstă de 31 de ani, a fugit de la familia adoptivă la 16 ani și apoi a trăit într-un motel cu un proxenet care a violat-o și a forțat-o să se prostitueze, potrivit probelor din instanță.

Deși avea 16 ani, a fost arestată și judecată ca o persoană adultă

În 2004, Johnny M. Allen, 43 de ani, un agent imobiliar, a luat-o pe C. Brown dintr-un restaurant din Nashville și a condus-o la el acasă, după ce a aceasta a acceptat să ofere servicii sexuale pentru suma 150 de dolari, mai arată probele.

Brown a mărturisit că, la un moment dat, când se aflau în dormitorul bărbatului, ea a crezut că acesta căuta o armă pentru a o ucide. L-a împușcat în somn cu un pistol care fusese la ea în poșetă, a luat banii și două arme și a fugit.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

A fost arestată și judecată ca o persoană adultă, sub acuzația de omor de gradul I și jaf armat deosebit de grav. În 2006, Brown a fost condamnată la închisoare pe viață de către un juriu al regiunii Davidson. Ea nu ar fi fost eligibilă pentru eliberare condiționată până în 2055.

Când guvernatorul Haslam i-a acordat clemența, el a stabilit eliberarea ei la data de 7 august, ceea ce însemna ispășirea unei pedepse de 15 ani de la data arestării.

Aștept cu nerăbdare să-mi folosesc experiențele pentru a ajuta alte femei și fete care suferă de abuz și exploatare

Cyntoia Brown

Echipa legală a lui Brown a declarat luni că aceasta refuză cererile de interviu imediat după ieșirea din închisoare. “Aștept cu nerăbdare să-mi folosesc experiențele pentru a ajuta alte femei și fete care suferă de abuz și exploatare”, a spus ea în declarație.

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO
Recomandări

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO

În timp ce era în închisoare, Brown a fost descrisă drept o deținută model. A obținut diploma de echivalare a studiilor de liceu, o diplomă prin intermediul Universității Lipscomb și a început să lucreze pentru obținerea diplomei de licență.

De-a lungul anilor, cazul ei s-a bucurat de o mediatizare puternică, propulsat de sprijinul unor celebrități, inclusiv Rihanna și Kim Kardashian West. Un documentar despre viața ei a fost lansat în 2011.

Cu puțin timp înainte ca mandatul lui Haslam să se încheie în ianuarie, parlamentarii l-au presat să-și folosească puterea de a acorda clemență executivă și să-i schimbe sentința, subliniind faptul că de la condamnarea ei, legile privind judecarea adolescenților ca adulți s-au schimbat.

Dar un detectiv care lucrase la cazul crimei l-a îndemnat pe guvernator să se opună clemenței.

”Brown a făcut cu adevărat ceea ce sperăm să se întâmple când oamenii sunt încarcerați”

Haslam, care era republican, a menționat atunci când și-a anunțat decizia, că Brown a recunoscut că a comis „o crimă oribilă la vârsta de 16 ani”.

Are 51, dar nu-și arată nici pe departe vârsta. Oana Sîrbu a dezvăluit acum secretul siluetei sale impecabile. Respectă o regulă de ani de zile
Recomandări

Are 51, dar nu-și arată nici pe departe vârsta. Oana Sîrbu a dezvăluit acum secretul siluetei sale impecabile. Respectă o regulă de ani de zile

Cyntoia Brown în timpul procesului. Foto: Hepta

”Totuși, impunerea unei pedepse pe viață unui minor presupune ca acesta să execute cel puțin 51 de ani înainte de a fi eligibil pentru liberarea condiționată și este o măsură prea dură, mai ales în privința lui Brown, care a făcut eforturi extraordinare pentru a-și reconstrui viața”, a spus el.

Haslam a declarat pentru NBC News/Today că Brown ”a făcut cu adevărat ceea ce sperăm să se întâmple când oamenii sunt încarcerați”.

”În final”, a spus el, s-a decis că ”societatea este mai bună cu Cyntoia eliberată din închisoare”.

7.000 de femei americane au executat o pedeapsă cu condamnare pe viață

Brown a fost una dintre cele aproape 200 de persoane condamnate, ca minori, la pedeapsa minimă obligatorie a statului de 60 de ani de închisoare, cea mai grea din națiune, potrivit Proiectului de Condamnare (Sentencing Project) – un grup de advocacy.

Ea a fost una dintre cele aproape 7.000 de femei care au executat o pedeapsă cu condamnare pe viață, multe dintre ele după ce s-au confruntat cu abuzuri sexuale sau fizice, a mai spus grupul.

Brown se va afla sub control judiciar până la data de 7 august 2029. Departamentul de corecții a declarat luni că aceasta s-a pregătit pentru liberarea ei, întâlnindu-se cu consilieri, pentru a stabili un plan de ”reintegrare socială”, care include plasarea ei într-un centru de tranziție și continuarea studiilor.

Avocatul ei principal, Charles W. Bone, a declarat că a fost ”onorat” să conducă echipa de avocați și susținători ai lui Brown în ultimii nouă ani.

”Când povestea ei este povestită cu lux de amănunte, cuvintele care descriu succesul ei includ mântuirea, educarea, reabilitarea, salvarea, compasiunea și libertatea”, a adăugat avocatul lui Brown.

Citeşte şi:

Învață-l pe copilul tău instrumentele pentru a recunoaște abuzul sexual

Cazul celor 16 minore abuzate la Caracal. Trei juriști și un procuror DIICOT: „Bineînțeles că încă din 2010 puteau fi investigați clienții rețelelor de trafic”

„Le-am spus că sunt ținută cu forța și nu au făcut nimic”. Traficată la 16 ani în Caracal și apoi violată, victima povestește cum polițiștii „m-au făcut curvă și mi-au zis «da’ ce, ție nu ți-a plăcut?»”

16 minore din Caracal forțate să facă sex cu români, manageri austrieci și soldați americani! Cum i-a scăpat DIICOT pe militarii din Deveselu, deși au cumpărat de la traficanți sex cu fete de 14-16 ani

Fosta parteneră a lui Simone Inzaghi, imagini incendiare la Insula Iubirii
GSP.RO

Fosta parteneră a lui Simone Inzaghi, imagini incendiare la Insula Iubirii

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum