O asistentă de la spitalul din Zimnicea, în comă din cauza epuizării. Ce spune managerul spitalului. „Nu știu dacă era obosită”

Caz șocant la un spital din Zimnicea, după ce o asistentă a intrat în comă din cauza epuizării și a stresului. Carmen Vătafu a suferit un anevrism cerebral. Potrivit unor surse din spital, aceasta şi o altă infirmieră aveau grijă de aproximativ 50 de bolnavi.

UPDATE 17.40. Managerul spitalului a avut prima reacție. „În legătură cu asistenta nu pot să vă dau detalii în acest moment, cazul a fost declarat accident de muncă. În cadrul instituţiei noastre s-a întrunit o comisie de cercetare, în urma concluziilor se va stabili ce s-a întâmplat. Nu ştiu dacă era obosită, dar eu zic că nu a fost de la suprasolicitare. Din câte ştiu eu, s-a intervenit s-o ajute, dar eu nu am fost la faţa locului şi nu pot spune nimic. Nu ştiu când vom avea un rezultat al anchetei, pentru că încă se fac cercetările. Probabil ITM va lua măsuri în urma analizei comisiei', a declarat managerul Geanina Come, potrivit mediafax.

Primarul oraşul Zimnicea, Petrică Pîrvu, spune că spitalul trebuie să răspundă pentru cele întâmplate şi să lămurească problema. „Ştiu de asistentă. Eu vă voi răspunde ca primar. S-a întâmplat un eveniment acolo, fata (asistenta – n.r.) e la Bucureşti, dar m-am informat şi eu, acum e o anchetă internă, dar nu spune nimeni ce s-a întâmplat. O să iasă managerul spitalului să răspundă, că de aia răspunde şi are salariul mai mare ca primarul', a spus Petrică Pîrvu.

Din nefericire, medicii specialişti din Bucureşti nu mai pot face nimic pentru a o salva. Potrivit unor surse apropiate familiei, medicii au luat în calcul şi au propus rudelor deconectarea de la aparatele care o ţin în viaţă pe femeie. Femeia în vârstă de 43 de ani lucra pe Secţia de Medicină Internă a Spitalului Orăşenesc Zimnicea a intrat în comă, în timp ce se afla la muncă, marţi dimineaţă, spre finalul gărzii de noapte, potrivit Observator.tv.

Colegii au povestit că, pe timpul gărzii, asistenta a acuzat dureri de cap şi chiar faptul că nu mai vede cu un ochi, iar până dimineaţă prezenta semnele unui accident vascular grav.

În aceeaşi dimineaţă, asistenta Carmen Vătafu a fost transferată la Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti.

În urmă cu doi ani, o asistentă de la Policlinica Cina, din Ploiești, a murit după ce i s-a făcut rău la locul de muncă.Femeia, în vârstă de 63, era cunoscută ca având probleme cardiace, dar, deși își începea tura la ora 14,00, a venit la serviciu cu mult mai devreme pentru a-și mai rezolva din treburile urgente.

Citește și

VIDEO/ Interviu tulburător. Cum și-a trăit o mamă durerea pierderii fiicei de 18 ani în tragedia din Colectiv: „Mă gândeam să-i omor eu pe vinovați'

Mai multe articole