De Adrian Ilie,

Primele diagnostice arată că este vorba de „o boală virală”, dar analizele realizate asupra pacientului decedat, o femeie medic-rezident, şi a altor doi bolnavi aflaţi la terapie intensivă „au permis eliminarea ipotezei unei gripe sau altor maladii virale precum febra dengue”, a precizat ministrul Montańo.

Numărul pacienţilor infectaţi ar putea creşte, potrivit doamnei Montańo, care a semnalat „alte trei cazuri suspecte… în acelaşi spital (din La Paz)” într-o conferinţă de presă ulterioară.

Printre cele trei noi cazuri, se arată că două au intrat în contact cu primii pacienţi infectaţi, spre deosebire de al treilea, care prezintă totuşi „simptome identice”, a precizat responsabila Sănătăţii.

Trei medici specialişti în boli infecţioase au venit din Brazilia şi SUA pentru a oferi ajutor echipelor medicale locale.

Simptomul principal este febra, dar există şi altele precum cefaleea sau durerile musculare şi abdominale, iar analizele de sânge au relevat o scădere a numărului globulelor albe. Celor trei persoane infectate li s-au realizat „toate analizele de laborator pentru a confirma tipul de virus care provoacă această boală”, a subliniat ministrul Montańo.

La sfârşitul anului 2018, provincia Caravani aflată la nord-est de La Paz – regiunea tropicală unde a fost infectat medicul decedat – a fost afectată de o epidemie de febră dengue, care a provocat moartea a cinci persoane.

O prezentatoare TV implicată într-un accident rutier violent în Pitești. Cine e tatăl ei
GSP.RO

O prezentatoare TV implicată într-un accident rutier violent în Pitești. Cine e tatăl ei

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă